Ваксината срещу COVID под езика може да бъде на път след изпитание върху маймуни

...
Това е така, защото най-добрият начин за неутрализиране на вирусите
Коментари Харесай

Това е така, защото най-добрият начин за неутрализиране на вирусите е преди те да могат да навлязат в човешките клетки, докато са само на външната повърхност на клетките в белите дробове, носа и устата.

Специфичен клас антитела, известен като имуноглобулин А, действа в слуз и може да деактивира вирусите - и експертите казват, че ваксинация, която бързо произвежда тези антитела, би предотвратила по-добре заболяване.

Изображение: Инжекциите срещу COVID могат да бъдат заменени с метод под езика

Проучването в Япония изследва нова ваксинация срещу COVID, предназначена да увеличи производството на антитела под езика при маймуни.

Изследователите стигнаха до заключението, че методът проработи и животните произведоха необходимите антитела срещу болестта без забележими странични ефекти.

Прочетете повече от Sky News:

Констатациите от изследването идват след като изследователи от UCLA разработиха ваксина срещу COVID-19, за която твърдяха, че предотвратява тежки заболявания при хамстери.

„Тази удобно администрирана, лесно произведена, евтина и лесно съхранявана и транспортирана ваксина може да изиграе важна роля в прекратяването на пандемия COVID-19“, заключиха тези изследователи през март.

Август: „Нарастващ риск в световен мащаб“ от бъдещи пандемии

Въпреки че лекарите преди са използвали назални ваксини в клиники, те са открили, че тези ваксини са склонни да предизвикват странични ефекти, като главоболие и треска, върху централната нервна система или белите дробове.

Екипът, който тества върху маймуни, казва, че все още се провеждат допълнителни проучвания относно безопасността и ефикасността на пероралната ваксинация - но развитието може бъде положителна новина за пациентите, които не обичат иглите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР