Ваксината срещу COVID-19 на Pfizer може да се поставя на

...
Ваксината срещу COVID-19 на Pfizer може да се поставя на
Коментари Харесай

Фаучи: САЩ ваксинират и деца под 11-годишна възраст до месец

Ваксината против COVID-19 на Pfizer може да се слага на деца на възраст от 5 до 11 години още през първите две седмици на ноември. Това прави допустимо те да получат първите си дози преди Деня на благодарността. Това съобщи Антъни Фаучи за ABC.

" Ако всичко върви добре и получим регулаторното утвърждение и рекомендацията от Центровете за надзор на болесттите (CDC), е изцяло допустимо, в случай че не и доста евентуално, имунизациите да бъдат налични за деца от 5 до 11 години през първата седмица или две на ноември ", сподели той.
 COVID-19 имунизацията на Pfizer/BioNTech демонстрира 90,7% резултатност при деца
COVID-19 имунизацията на Pfizer/BioNTech демонстрира 90,7% резултатност при деца

Твърдението е на самата компания

Фаучи обаче акцентира, че е значимо " да не изпреварваме FDA и техните регулаторни решения. Но в случай че погледнете данните, които са оповестени и оповестени от компанията, те наподобяват добре във връзка с ефикасността и сигурността ", сподели той.

Изследователи от Администрацията по храните и медикаментите споделиха в изследване, оповестено в петък, че имунизацията се е оказала доста ефикасна за отбрана на децата от COVID-19.

За вторник е планувана среща на група от външни специалисти, с цел да посъветва организацията, преди да реши дали да позволи или не Pfizer за деца.

Д-р Рошел Валенски, шеф на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, сподели в неделя, че в случай че бъде упълномощена, нейната организация ще бъде подготвена да извърши личен обзор на имунизацията през първата седмица на ноември.
 Pfizer търси утвърждение от Европейски Съюз за имунизация против COVID-19 при деца
Pfizer търси утвърждение от Европейски Съюз за имунизация против COVID-19 при деца

Готви се имунизация от 5-годишна възраст

Преди седмица, администрацията на президента Джо Байдън разгласи проектите си от ноември да бъдат имунизирани и децата в избраната възрастова група.

от имунизациите против COVID-19 досега, а още 503 521 625 дози са изпратени във имунизационните центрове. Това оповестиха от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на Съединени американски щати.

Припомняме, че Pfizer изиска и Европейски Съюз да даде утвърждение за имунизация на деца с нейната ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР