Ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех дава силна дългосрочна защита срещу

...
Ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех дава силна дългосрочна защита срещу
Коментари Харесай

Добри новини за ваксината на Пфайзер при юноши

Ваксината против COVID-19 на " Пфайзер/Бионтех " дава мощна дълготрайна отбрана против вируса при юноши на възраст сред 12 и 15 години, предава Българска телеграфна агенция, като източникът на информацията е известие на производителите.

Препаратът е 100% ефикасен против новия ковид, сочат данни от проучвания сред седем дни и над четири месеца след слагане на втората доза.

Дългосрочните данни ще бъдат в поддръжка на подготвяно искане за дефинитивно утвърждение за приложение на имунизацията при тази възрастова група в Съединени американски щати и по целия свят.

" Пфайзер " и " Бионтех " ще внесат документи за позволение за доза от 30 микрограма от препарата против Ковид-19 за деца на възраст на и над 12 години и в Съединени американски щати и други страни по света.

Ваксината беше сертифицирана в Съединени американски щати през месец май за приложимост при изключителни условия при юноши сред 12 и 15-годишна възраст. През август американското Управление за надзор на питателните артикули и медикаментите дефинитивно я утвърди за приложение при лица на 16 години и нагоре.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР