Ваксината срещу COVID-19 на може да се окаже свързана с

...
Ваксината срещу COVID-19 на може да се окаже свързана с
Коментари Харесай

Свързана ли е ваксината на Pfizer с рядко хематологично заболяване?

Ваксината против COVID-19 на може да се окаже обвързвана с увеличение на риска от развиване на рядко кръвно заболяване, наречено Тромботична тромбоцитопенична пурпура. Това оповестява англоезичното израелско издание , базирайки се на данни от проучвания от Института по хематология на Медицинския център „ Шамир “. Все отново учените акцентират, че това проучване е малко като брой участници и информацията изрично не би трябвало да отхвърля хората от слагането на имунизацията.

ТТР е автоимунно заболяване, което предизвиква образуването на кръвни съсиреци в съдовете на разнообразни органи на човешкото тяло. Изследователите от института сигнализират за неочакваното повишаване на случаите на ТТП в страната, показва вестникът. Четири такива случая са регистрирани единствено в границите на един месец, спрямо данните от предишното за приблизително 2-3 случая годишно. Медицинският екип е открил „ хронологична връзка “ сред имунизацията на пациента и появяването на признаци на рядкото заболяване. Става въпрос както за нови пациенти, по този начин и за такива, при които болестта се е появило още веднъж след дълъг интервал на ремисия, написа.
 Израел проверява дали имунизацията против ковид на Pfizer предизвиква в редки случаи миокардит Израел проверява дали имунизацията против ковид на Pfizer предизвиква в редки случаи миокардит
Израелското здравно министерство изследва дребен брой случаи на микорадит при имунизирани с имунизацията против ковид " Комирнати " на Pf...

В резултат на това група лекари, ръководени от Мая Корен-Михович, предложиха на пациентите с ТТП да се имунизират единствено със специфичното позволение на лекуващия ги доктор и по-късно да се подлагат на постоянни прегледи.

„ Лекарите и пациентите би трябвало да извърнат внимание на клиничните признаци: уязвимост, неврологични проблеми, кървене и болежка в гърдите “, цитира вестникът рекомендациите на здравната група. Учените също по този начин приканват здравите хора, които са били имунизирани, да бъдат бдителни и неотложно да се обадят на доктор, в случай че открият някои от нагоре изброените признаци. Ранната диагностика и актуалните лечения са нараснали каузи на оживелите с ТТР от 10% в предишното на 80% в днешно време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР