Ваксината срещу COVID-19 на германската биофармацевтична компания CureVac не е

...
Ваксината срещу COVID-19 на германската биофармацевтична компания CureVac не е
Коментари Харесай

Ваксината на германската компания CureVac показа под 50% ефективност срещу COVID-19

Ваксината против COVID-19 на немската биофармацевтична компания CureVac не е постигнала предстоящите индикатори за успеваемост при втората фаза от клиничните тествания, заяви Дойче веле.

" В невиждани до през днешния ден условия, свързани с съществуването на минимум 13 разновидността на вируса, в групата участници в тестванията резултатите от междинния разбор демонстрираха предварителна успеваемост от 47 % във връзка с COVID-19 при всички степени на тежест на болестта. Така по статистически индикатори кандидат-ваксината не съумя да извърши критериите, с цел да бъдат приети тестванията за сполучливи. " - се споделя в документ на компанията.
 Коронавирус: Европейският регулатор стартира оценка на CureVac
Коронавирус: Европейският регулатор стартира оценка на CureVac

Предварителните данни демонстрират, че имунизацията на немската компания създава антитела

По данни на CureVac, първите междинни разбори демонстрират, че успеваемостта на препарата CVnCoV зависи от възрастта участниците в тестванията и от другите разновидности на вируса.

" Заради огромния брой разновидности на вируса е доста значимо да се създават ваксини от второ потомство, защото нови разновидности се появяват още веднъж и още веднъж ", акцентира шефът на CureVac Франц-Вернер Хаас.

Втората фаза от междинните тествания на кандидат-ваксината на CureVac мина в няколко страни с присъединяване на 40 хиляди доброволци.

СЗО предлага за потребление ваксини с успеваемост над 50% , като при някои от към този момент утвърдените препарати успеваемостта е доста над това равнище.

Същевременно американската самостоятелна комисия DSMB удостовери, че кандидат-ваксината CVnCoV е с високо равнище на сигурност . Очаква се окончателните данни за ефективножстта на препарата да бъдат получени през околните седмици. Изследванията на успеваемостта ще продължат до приемането на окончателните резултати, оповестяват производителите.

В Германия и Европейски Съюз тази ваксина породи огромни упования. Европейски Съюз поръча от нея 405 милиона дози - повече от количествата декларирани за който и да е различен препарат против COVID-19.

През лятото на 2020 година листването на акциите на CureVac на американската борса Nasdaq провокира еуфория измежду вложителите, само че след неуспеха при междинните клинични тествания цената им се срина с 52 %.
 Германия купи дял от компанията за ваксини CureVac
Германия купи дял от компанията за ваксини CureVac

Компанията създава ваксина срещу коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР