Ваксината Pfizer утроява вероятността от развитие на различни форми на

...
Ваксината Pfizer утроява вероятността от развитие на различни форми на
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer утроява вероятността от миокардит

Ваксината Pfizer утроява вероятността от развиване на разнообразни форми на инфектиране на сърдечната тъкан, само че тези странични резултати са извънредно редки. Това открива интернационален екип от учени, а констатациите им са оповестени в публикация в Annals of Internal Medicine.

„ Жителите на Хонконг, които са получили една или две дози от имунизацията Pfizer, са били към три пъти по-склонни да станат жертви на разнообразни форми на миокардит, инфектиране на сърдечната тъкан, в сравнение с хората от контролната група. Това не е типично за доброволците, получили Ваксина CoronaVac ", пишат откривателите.

През пролетта на тази година лекари от Израел откриха, че Pfizer и Moderna в извънредно редки случаи предизвикват миокардит, възпалително заболяване на сърдечния мускул, чиито затруднения могат да доведат до развиване на сърдечна непълнота или неочакван сърдечен арест. По-късно учените откриват, че най-често миокардитът се развива след имунизация при деца и юноши.

Група английски и китайски лекари, водени от Иън Вон, професор в Университетския лицей в Лондон (Великобритания), се заинтересуваха какъв брой постоянно имунизацията Pfizer предизвиква освен миокардит, само че и други възпалителни болести на всички типове сърдечна тъкан.

За да отговорят на този въпрос, учените проучиха медицинските досиета на над 160 пациенти в клиники в Хонг Конг, които бяха признати в болничното заведение с сходни форми на сърдечна дисфункция. Сред тях има както получатели на ваксина Pfizer, по този начин и поданици на Китай, които са получили имунизацията CoronaVac.

Използвайки тези данни, откривателите са пресметнали типичната периодичност на сърдечно инфектиране измежду пациенти, които са получили и двете ваксини, както и измежду други поданици на Хонконг на сходна възраст и пол, които са имали кардит по други аргументи.

Както се оказа, всички форми на инфектиране на сърдечната тъкан се срещат доста рядко при имунизирани, само че препаратът на Pfizer усилва вероятността от появяването им с към три пъти, което не е типично за CoronaVac. Тази наклонност е изключително изразена измежду младежите, които са получили втората доза от имунизацията.

Тази специфичност на РНК имунизацията, съгласно професор Вон и неговите сътрудници, би трябвало да се вземе поради при установяване на целите за имунизация измежду другите групи от популацията. В същото време учените акцентират, че всички имунизации против Ковид понижават възможностите за гибел на пациенти с развиване на тежки форми на зараза няколко пъти, заради което отводът им ще бъде извънредно неблагоразумен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР