Ваксината няма да освобождава от . Това става ясно от

...
Ваксината няма да освобождава от . Това става ясно от
Коментари Харесай

Ваксинираните срещу коронавирус не са освободени от карантина

Ваксината няма да освобождава от. Това излиза наяве от осведомителния модул за имунизациите против COVID-19, който е част от Единния информативен портал на адрес.
Всеки ваксиниран ще би трябвало да съблюдава противоепидемичните ограничения за прочут интервал след имунизирането, тъй като ще отнеме време, с цел да се забави или спре разпространяването на вируса, гласи информацията. В нея се показва още, че имунизациите може да не предотвратят асимптоматична зараза, което значи, че ваксинирани лица към момента ще могат да заразяват, макар че нямат признаци, и затова несъзнателно да популяризират вируса.
 Учени: Южноафриканският вид на ковид не се поддава на лекуване с кръвна плазма Учени: Южноафриканският вид на ковид не се поддава на лекуване с кръвна плазма
Новооткритият в Южна Африка вид на ковид B1351 може да заобикаля антителата, развити при лекуване с кръвна плазма от оздравел...
“Учените пресмятат, че с цел да се сложи под надзор COVID-19, към 7 или 8 от всеки 10 души ще би трябвало да бъдат ваксинирани. Поради тези аргументи има избран интервал от време, през който ще бъдат нужни и другите противоепидемични ограничения като носене на маски, съблюдаване на физическа отдалеченост и други “, се показва още в модула.
Преди слагането на инжекцията, всеки човек попълня осведомено единодушие. В него се вписват три имена, ЕГН, номер на персонална карта и адрес. С полагането на подписа ни, се съгласяваме с три точки. В първата заявяваме, че сме осведомени с изгодите от имунизацията, рисковете от болестта и неговите затруднения, показанията, метода на приложение и противопоказанията, взаимоотношението с други лекарствени артикули и предстоящите нежелани лекарствени реакции. Втората точка е за това, че при пораждане на странични резултати след имунизацията следва да съобщим за появяването им когато и да е на медицински експерт или на Изпълнителната организация по медикаментите посредством попълване на електронен формуляр. Последната трета точка е, че сме съгласни да ни бъде приложена ваксина против COVID-19, като собственоръчно вписваме комерсиалното име на препарата.
След като попълним осведоменото единодушие, ще ни бъде изработен обзор – премерване на кръвното налягане и насищането на О2 в кръвта. Поставянето на самата ваксина лишава няколко секунди. По рекомендация на производителите по-късно ваксинираното лице би трябвало да остане под наблюдаване за най-малко 15 минути. Когато процедурите приключат, ще получим картонче, че към този момент сме имунизирани. На него се вписват трите ни имена, датата на която е сложена първата доза, датата, на която би трябвало да бъде приложена втората доза и партидният номер на флакона.
Според формалните рекомендации, би трябвало да се ваксинирате против ковид, в случай че попадате в една от шестте съществени рискови групи – здравни служащи на първа линия; хора, които живеят или работят в старешки дом; обществени служащи на първа линия; болногледачи на възрастни; хора на и над 65 г.; хора на междинна възраст с хронични болести. Ваксината ще се предлага и на възрастни с разнообразни болести. Пълният лист е посочен в раздел " Въпроси и отговори “ в осведомителния модул за имунизациите на уеб страницата на Единния информативен портал coronavirus.bg. Сред посочените болести, при които имунизация ще се ползва са: рак на кръвта, диабет, деменция, сърдечни проблеми, астма, бъбречни и чернодробни болести, инсулт, наднормено тегло. На ваксина ще имат право и хора с намален имунитет, да вземем за пример при осъществяване на химиотерапия или лъчетерапия, както и хора с трансплантиран орган.
 Ваксината на Пфайзер евентуално защищава против разновидностите на Covid-19 Ваксината на " Пфайзер " евентуално защищава против разновидностите на Covid-19
Ваксината на " Пфайзер/Бионтех " най-вероятно защищава против разновидностите на Covid-19, открити във Англия и Южна Африка, съобщи и...
От уеб страницата излиза наяве още, че иРНК имунизациите, каквито са утвърдените все още препарати на Pfizer/BioNTech и Moderna не могат да трансформират ДНК-то на човек. " Тъй като иРНК е дейна единствено в клетъчната цитоплазма, а ДНК се намира в клетъчното ядро. иРНК имунизациите не работят в същото клетъчно пространство, в което се намира ДНК и не могат да го трансформират ", написа в раздела " Въпроси и отговори “.
На Единния информативен портал се пробват и да успокоят хората, които се тормозят, че този вид ваксина в никакъв случай не е употребена до момента. " Ваксините на Pfizer-BioNTech и Moderna осведомителна РНК (иРНК) ваксини против COVID-19. Ваксините съдържат синтезиран откъс от генетичния материал на SARS-CoV-2 (иРНК), който " дава директива “ на клетките в тялото да произведат присъщия за вируса " spike ” протеин. Когато е имунизирано, тялото създава негови копия, които не предизвикват болестта и научава имунната система да реагира защитно, предизвиквайки имунен отговор против SARS-CoV-2. Въпреки че технологията не е била употребена в нито една ваксина, лицензирана от Администрацията по храни и медикаменти на Съединени американски щати (FDA), учените от FDA имат опит с тази технология, защото тя е била употребена за създаване на други профилактични ваксини, които са тествани в клинични изпитвания при хора. FDA няма характерни опасения за сигурността на имунизациите, които употребяват тази технология ", се споделя в информацията.
Сайтът не дава безапелационен отговор дали въпросните ваксини защищават и от мутиралите разновидности на ковид, които в последно време от ден на ден безпокоят здравните управляващи по света. " Научната общественост и регулаторите деликатно следят по какъв начин SARS-CoV-2 (вирусът, който предизвиква COVID-19) се трансформира с течение на времето и какъв брой добре имунизациите против COVID-19 могат да защитят хората против заболяването, породена от всевъзможни нови разновидности на вируса. Ваксините против някои вирусни болести остават ефикасни в продължение на доста години след тяхното създаване и обезпечават дълготрайна отбрана. Такива са имунизациите против морбили и рубеола. Ваксините против други вирусни болести като грип, въпреки това, се нуждаят от актуализиране всяка година, с цел да останат ефикасни. Това е по този начин, тъй като грипният вирус мутира постоянно и значително, като с всеки сезон на грипа се появяват нови разновидности ", се споделя в информацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР