Ваксината на компанията Модерна срещу варианта Омикрон на COVID-19 може

...
Ваксината на компанията Модерна срещу варианта Омикрон на COVID-19 може
Коментари Харесай

Ваксината на Модерна срещу Омикрон готова до август

Ваксината на компанията " Модерна " против разновидността Омикрон на COVID-19 може да бъде подготвена до август, съобщи Ройтерс, като цитира изпълнителния шеф Стефан Бансел.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30722
Фирмата към момента събира данни от клинични изпитвания, с цел да се дефинира дали нов препарат ще предложи по-добра отбрана от нова доза от съществуващата към този момент ваксина.

Миналия месец " Модерна " стартира клинични изпитвания за бустерна доза особено за разновидността Омикрон, само че първичните резултати от изследванията при маймуни демонстрират, че характерната доза може да не предлага по-голяма отбрана, в сравнение с съществуващата ваксина. Това сподели в изявление основният изпълнителен шеф на " Модерна " Стефан Бансел.

Той изясни също, че компанията си е сложила цел да има подготвен бустер до август 2022 година, преди идната есен, когато съгласно него по-уязвимите хора може да се нуждаят от него.

РНК препаратът предизвика имунен отговор, сходен на този, създаден от компанията " Пфайзер/Бионтех ". 

" Вярваме, че подсилваща доза ще бъде нужна. Не знам към момента дали това ще бъде съществуващата ваксина, единствено за Омикрон или двувалентна: за Омикрон и употребяваната към този момент ваксина, две РНК в една доза ". 

Бансел чака това решение да бъде взето в идващите месеци, когато има клинични данни. 

" Модерна " ще бъде подготвена до август 2023 година с така наречен панваксина, която ще може по едно и също време да обезпечава отбрана против COVID-19, грип и други респираторни болести. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30722  Четирима мъже с COVID-19 починаха в Русенско Четирима мъже с COVID-19 починаха в Русенско  Ето каква е обстановката с COVID-19 у нас Ето каква е обстановката с COVID-19 у нас  София води по инфектирани с Коронавирус в страната. Вирусът умъртви още 93 души София води по инфектирани с Коронавирус в страната. Вирусът умъртви още 93 души
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР