Ваксината на британско-шведската компания AstraZeneca срещу COVID-19 няма да се

...
Ваксината на британско-шведската компания AstraZeneca срещу COVID-19 няма да се
Коментари Харесай

Норвегия няма да използва ваксината на AstraZeneca

Ваксината на британско-шведската компания AstraZeneca против COVID-19 няма да се употребява в норвежката стратегия за имунизация против ковид. Премиерът Ерна Солберг разгласи това на конференция.
" Ваксината на AstraZeneca е изцяло изключена от програмата за имунизация ", сподели тя. Премиерът изясни, че ще бъде взето настрана решение във връзка с имунизацията Janssen на американската компания JohnsonJohnson (J&J). ", в случай че са нужни повече медикаменти при положение на съществено огнище ", сподели Солбърг.
 Словакия стопира използването на имунизацията на AstraZeneca Словакия стопира използването на имунизацията на AstraZeneca
Словашкото здравно министерство съобщи, че стопира използването на имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca при хората, които си слагат пър...
Използването на имунизацията на AstraZeneca е спряно в Норвегия на 11 март след известия за кръвни съсиреци и нарушавания на кръвосъсирването при имунизирани хора.
Както министър-председателят сподели още на конференция, на младежи на възраст от 18 до 24 години ще бъдат препоръчани имунизации по-рано, в сравнение с се смяташе до момента - дружно с жителите на страната на възраст от 40 до 44 години. Това се дължи на обстоятелството, че младежите са по-благоприятни за разпространяването на инфекцията и че измежду тази група в Норвегия има най-вече случаи. Последна ще бъде имунизирана възрастовата група от 25 до 39 години.
Правителството възнамерява всички жители на възраст над 18 години от имунизацията в края на юли или началото на август. В момента към 1,5 милиона норвежци са получили първата ваксина, към 500 000 са изцяло имунизирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР