Ваксината на АстраЗенека е със 74-процентова ефикасност за предотвратяване на

...
Ваксината на АстраЗенека е със 74-процентова ефикасност за предотвратяване на
Коментари Харесай

Ваксината на ``Астра Зенека`` има над 80% ефективност срещу боледуване при най-възрастните |

Ваксината на " АстраЗенека " е със 74-процентова резултатност за попречване на симптоматично боледуване, само че се усилва до 83,5 % за хората над 65 години, заяви Ройтерс.

Това са данни от огромно тестване, оповестени от компанията. Ефикасността от 74 % е по-ниска от оповестените през март междинни данни от 79 %, които по-късно бяха поправени на 76 %.

Анализът се основава на данни за повече от 26 000 доброволци от Съединени американски щати, Чили и Перу, получили две дози от имунизацията през един месец. Резултатите са оповестени в сп. " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".

Случаи на тежък или критичен COVID-19 измежду имунизираните 17 600 участници няма. Сред неимунизираните 8500 те са осем. В групата на плацебо има и два смъртни случая. Сред имунизираните няма жертви.

" Бях прелестно сюрпризирана - сподели доктор Ана Дърбин от университета " Джонс Хопкинс ". Тя е и със мощен предпазен резултат против тежко боледуване и хоспитализация. "

Случаи на тромбоза с тромбоцитопения също няма.

" Астра Зенека " разгласи през юли, че възнамерява да подаде документи за цялостно утвърждение от американския здравен регулатор, което да размени настоящето позволение за приложимост в изключителна обстановка. Компанията изследва и резултата на бустерни инжекции за получилите две дози, без значение от коя ваксина.

Ваксината на " Астра Зенека ", наречена " Ваксзеврия ", има позволение за приложимост допълнително от 170 страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР