Ваксината на AstraZeneca срещу коронавирус, от която Чили получи вчера

...
Ваксината на AstraZeneca срещу коронавирус, от която Чили получи вчера
Коментари Харесай

Чили няма да ваксинира жени с AstraZeneca

Ваксината на AstraZeneca против ковид, от която Чили получи през вчерашния ден първата пратка, ще бъде поставяна единствено на мъже, разгласи чилийското държавно управление, представено от AFP.
В Европа потреблението на имунизацията на англо-шведската лаборатория беше лимитирано в редица страни поради доста редки случаи на тромбоза, появили се основно при по-млади пациенти.
Миналата седмица институтът за публично опазване на здравето в Чили, който през януари изиска незабавно утвърждение на тази ваксина, предложи потреблението ѝ при дами над 55 години и при мъже над 18 години. Вчера обаче високопоставена служителка в министерството на опазването на здравето разгласи, че имунизацията ще се слага единствено на мъже, считано от идната седмица.
Европейската организация по медикаментите (EMA) заяви през вчерашния ден, че след ново изследване е открито, че изгодите от имунизацията на AstraZeneca се усилват с възрастта и не престават да надвишават рисковете. Въпреки известия, че случаите на тромбози са по-чести при дами, EMA съобщи, че не разполага с задоволително налични данни в Европейски Съюз, че рисковете от препарата са свързани с пола.
 Над 400 000 души са се заразили досега с ковид в Чили Над 400 000 души са се заразили досега с ковид в Чили
Броят на инфектираните с ковид от началото на епидемията в Чили трансферира 400 000 души. Само през последното денонощие в страна...
Технологията AstraZeneca употребява аденовирус като вектор, както и американската ваксина JohnsonJohnson, съветската " Спутник V " и китайската на Sinovac.
Пристигналата през вчерашния ден в Чили доставка от 158 400 дози от имунизацията на AstraZeneca е първата, получена в страната в границите на програмата COVAX на Световната здравна организация, която цели да подсигурява еднакъв достъп до Covid ваксини.
В Чили имунизационната акция върви бързо. Около 7,9 млн. души от популацията, което е 19 милиона, са ваксинирани минимум с първа доза.
ОЩЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР