Ваксината на AstraZeneca продължава да има проблем с имиджа си:

...
Ваксината на AstraZeneca продължава да има проблем с имиджа си:
Коментари Харесай

В Германия се чудят какво да правят с ваксината на AstraZeneca |

Ваксината на AstraZeneca продължава да има проблем с имиджа си: тук-там подозренията са толкоз мощни, че хората отхвърлят да се имунизират. В Германия към този момент се чуват гласове за незабавни ограничения против голословния песимизъм, оповестява Дойче веле.

Заради сериозния песимизъм към имунизацията на AstraZeneca баварският министър-председател Маркус Зьодер вижда незабавна потребност от дейности, тъй като в противоположен случай има заплаха стотици хиляди дози от имунизацията да останат неизползвани.

„ Тогава ще се наложи да променим напълно целите при имунизирането ", съобщи Зьодер. Според него е значимо да се мисли освен по какъв начин да се набави ваксина, само че и по какъв начин наличните количества да бъдат употребявани.

" Мога единствено да повторя, че това е една добра ваксина "

По данни на института „ Роберт Кох ", до този вторник (23 февруари) в Германия са сложени 239 000 дози от имунизацията на AstraZeneca - от общо над 1,4 милиона получени дози, които са били разпределени сред 16-те федерални провинции. Тоест, дотук са употребявани единствено към 17% от имунизациите на AstraZeneca. В провинция Саксония-Анхалт са сложени близо една четвърт от доставените ваксини, в Хамбург - една трета, а най-големите неизползвани количества са в източните провинции Тюрингия и Саксония, сочат данните на „ Роберт Кох ".

По мотив огромните количества залежала ваксина вестник „ Мителдойче Цайтунг " написа, че в окръг Заале доста хора са отказали часовете си за имунизиране, откакто научили, че ще им бъде сложена британско-шведската ваксина. В тази връзка локалната здравна министърка Петра Грим-Бене съобщи, че не схваща скептицизма на хората към този препарат. „ Мога единствено да повторя, че това е една добра ваксина с незначителни странични въздействия ".

„ Естествено, че е значимо да имунизираме предпочитано учителите, възпитателите и полицейските чиновници. Но има доста други хора, които също желаят да се имунизират, само че още не им е пристигнал редът ", съобщи още баварският министър-председател Маркус Зьодер. Затова той предлага свободните количества от имунизацията на AstraZeneca да бъдат предоставени на лекарските кабинети, където да бъдат „ бързо употребявани ". По думите на Зьодер, всеки човек, който се имунизира, способства за още една парченце независимост.

В Германия дотук са утвърдени общо три ваксини: на BioNTech/Pfizer, на Moderna и на AstraZeneca. Препаратите на BioNTech/Pfizer и Moderna могат да бъдат поставяни на всички над 18 години, до момента в който имунизацията на AstraZeneca не се употребява при хора над 65 години, защото за тази възрастова група липсват задоволително данни от клиничните проучвания.

" Да не бързаме "

В сряда (3 март) министър-председателите на 16-те федерални провинции ще обсъдят с канцлерката Меркел по-нататъшната тактика в пандемията.

В тази връзка Зьодер предизвести да не се избързва с разхлабването на ограниченията. „ Имаме предпочитание за поетапно унищожаване на рестриктивните мерки, само че би трябвало да го вършим рационално и доста деликатно. Най-вече поради разновидностите не трябва да поемаме непотребни опасности. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР