Ваксината на "AstraZeneca" няма да се прилага при жени под

...
Ваксината на "AstraZeneca" няма да се прилага при жени под
Коментари Харесай

Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca

Ваксината на "AstraZeneca " няма да се ползва при дами под 60 година, които са с нараснал риск от тромбози или анамнеза за тромбозитопения. Всички лица, получили първа доза от тази ваксина, които не са показали съществени нежелани лекарствени реакции, могат да се ваксинират с втора доза от същата ваксина, съобщи министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов по време на брифинг след съвещание.
Ваксинираните с първа доза с имунизацията на "AstraZeneca ", които не желаят да получат втора доза от същата ваксина, могат да получат втора доза от имунизацията на "Pfizer ", само че не по-рано от 84 дни след първата доза на "AstraZeneca ". Тогава имунизацията се смята за приключена.
Хора, болни от COVID-19 след използване на първа доза от имунизацията с двудозов режим на имунизация, при тях втората доза се слага не по-рано от 6 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.
Преболедували от COVID-19 могат да се ваксинират с цялостна имунизационна скица не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.
На въпрос има ли изясненост какъв би бил резултатът от съчетание на две разнообразни ваксини, Ангелов съобщи следното: „ Няма такива клинични изследвания досега. Трябва да приключим процеса на имунизацията по някакъв метод. Това е разновидността, който сме възприели. Текат клинични изследвания, когато завършат, може да променим решението, което сме взели в този момент, само че то е в унисон с решенията на няколко страни в ЕС”.
"Ще създадем такава организация, че да се получат вторите дози там, където са били доставени първите ", означи проф. Ангелов. Тези, които са си сложили първата доза от "AstraZeneca " и нямат никакви нежелани реакции, могат да си слагат втора доза от същата ваксина.
На хората, които са останали единствено с една доза, няма да им бъде публикуван документ, че са имунизирани, прецизираха на конференцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР