Ваксината на AstraZeneca е безопасна и ефикасна. Вече 7 млн.

...
Ваксината на AstraZeneca е безопасна и ефикасна. Вече 7 млн.
Коментари Харесай

ЕМА потвърди, че ваксината на AstraZeneca е безопасна

Ваксината на AstraZeneca е безвредна и ефикасна. Вече 7 млн. души са имунизирани с нея. Това оповестиха от Европейската организация по медикаментите в четвъртък.
Няма доказателства, че страничните резултати са директно свързани с имунизацията, споделиха още от ЕМА. Предстоят спомагателни изследвания по таргети, които ще доуточнят на какво се държат нежеланите реакции.
 Тромбоза след ваксина против ковид - наш доктор с съмнение за особени случаи в Германия Тромбоза след ваксина против ковид - наш доктор с съмнение за особени случаи в Германия
Възможно ли е приемът на противозачатъчни да способства за случаите на извънредно редкия тип тромбози (запушване на вени на мозъка), к...
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) даде успокояващи сигнали, че всичко е наред с имунизацията на AstraZeneca на специфичен брифинг по тематиката.
Припомняме, че заради появили се подозрения, че препаратът евентуално провокира (тромби), няколко страни започнаха крайни ограничения. Дания, Норвегия и Исландия краткотрайно с този препарат, а в Австрия стопираха имунизирането с една избрана партида
В приложението на имунизацията у нас беше спряно предишния петък (12 март) след на имунизирана жена с недоказана причинно-следствена връзка с имунизацията и на фона на всеобщото ѝ прекъсване в други европейски страни поради опасения, че може да покачва риска от тромбози. " AstraZeneca не предизвиква нищо. До момента няма доказателства, които да удостоверяват такива изказвания.
" Изчакваме ЕМА какво ще каже през днешния ден. Имаме съдебно-медицинска експертиза от Пловдив, която ще излезе през днешния ден, най-късно на следващия ден. Българите ще схванат каква е истината ", разяснява здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на здравните управляващи в четвъртък. " Ако истината е такава, каквато настояват всички учени досега, имунизацията ще продължи ", добави той.
 Защо Белгия отхвърли да спре имунизацията с AstraZeneca? Защо Белгия отхвърли да спре имунизацията с AstraZeneca?
В отговор на възходящия брой страни, които краткотрайно стопират имунизациите против AstraZeneca, вирусологът Марк Ван Ранст изясни за какво Белг...
По-рано през днешния ден се появи изказване на норвежки медици, които настояват, че са за появяването на странични резултати след имунизиране с векторната ваксина. Според тях става въпрос за мощен имунен отговор, провокиран от имунизацията, съобщи проф. Пол Андре Холм.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР