Ваксина против новия коронавирус може да бъде готова до една

...
Ваксина против новия коронавирус може да бъде готова до една
Коментари Харесай

Ваксина против Ковид-19 до 1 г. очакват от евроагенцията по лекарствата

Ваксина срещу новия ковид може да бъде подготвена до една година при " оптимистичен " сюжет, който се базира на тествания, които към този момент са в ход, оповестява Европейската организация по медикаментите (ЕМА), представена от Агенция Франс Прес.

Базираната в Амстердам организация на Европейски Съюз също омаловажи опасенията на Световната здравна организация (СЗО), че вирусът може в никакъв случай да не изчезне . Агенцията разяснява, че ще бъде " сюрпризирана ", в случай че в последна сметка не бъде основана ваксина.
 СЗО: Коронавирусът може да остане с нас, както HIV
СЗО: Коронавирусът може да остане с нас, както HIV

След 5 година може да имаме надзор върху обстановката...

" Ние можем да забележим опцията, в случай че всичко върви по проект, някои от имунизациите да бъдат подготвени за утвърждение до една година занапред ", разгласи Марко Кавалери, шефът на отдела за имунизациите към организацията.

" Това са единствено прогнози, учредени на това, което виждаме. Но още веднъж би трябвало да подчертая, че това е най-хубавият сюжет, ние не знаем дали всички ваксини, които се създават, могат да получат позволение , и могат да изчезнат ", добави той.
 Стадният имунитет е
Стадният имунитет е " рискова " идея, предизвести СЗО

СЗО акцентира, че се изследват пет " обещаващи " медикаменти срещу ковид

" Ние знаем също, че може да има отлагания ", посочи Кавалери.

ЕМА утвърждава медикаментите в 27-те страни членки на Европейски Съюз.

Заради пандемията от ковид от ЕМА оповестиха, че са ускорили процеса по одобрение на ваксини, който постоянно може да отнеме 10-15 година

Кавалери обаче е " малко песимистичен " по отношение на информация, че ваксина срещу ковид може да бъде подготвена най-рано през септември.

Бих бил благополучен, в случай че се потвърди, че бъркам, само че нашият опит демонстрира за какъв интервал се тестват и утвърждават ваксини, акцентира специалистът. По думите му работата върху медикаменти за лекуване на пациенти с ковид е в по-напреднала фаза и към този момент са тествани.

ЕМА към момента не са одобрили ремдесивир, антивирусен препарат, който при тествания в Съединени американски щати сподели, че понижава времето на възобновяване на пациенти с ковид, само че по-рано тази седмица от организацията оповестиха, че потреблението му върху инфектирани с ковид от " съчувствие " би трябвало да се разшири.

Агенцията в това време омаловажи изявлението на СЗО, че вирусът " може в никакъв случай да не изчезне ".

Мисля, че е прекомерно рано да се каже, само че ние имаме добра причина да бъдем оптимисти, че някои ваксини ще съумеят. Ще бъда сюрпризиран, в случай че в последна сметка нямаме никаква ваксина срещу Covid-19, отговори Кавалери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР