Ваканцията трябва да се отложи малко, но днес или утре

...
Ваканцията трябва да се отложи малко, но днес или утре
Коментари Харесай

Янка Такева настоя големите ученици да минат онлайн

Ваканцията би трябвало да се отсрочи малко, само че през днешния ден или на следващия ден министърът на образованието би трябвало да издаде заповед, с която учениците най-малко в гимназиален стадий да минат в онлайн образование. За това настоя ръководителят на СБУ Янка Такева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ сега напрежението в просветителната система е доста огромно, " учителите капнаха ", 50% от учителите в гимназиален стадий са заболели или са под карантина. Всяка седмица по шест учители са умирали от ковид от началото на годината (б.р. - след коледната почивка и от началото на тази година). Родителите не могат да устоят, родителите станаха извънредно нетърпеливи и изнервени.

От СБУ утвърждават.

Малките възпитаници от 1 до 4 клас, съгласно Янка Такева, би трябвало да са в класните стаи, като 9 000 учители работят в целодневна организация с децата. По-добре за две седмици онлайн и като образованието е онлайн учителите, които не са заболели, само че са под карантина, ще влязат в час, с цел да оформят оценките на учениците за първия период. Защо и учителите, които са онлайн, МОН ги кара да вървят в учебно заведение да вършат класните и да оформят оценките на децата, запита Такева.
 Учениците във всички 11 общини в Плевенска област - в клас след Covid тест
Учениците във всички 11 общини в Плевенска област - в клас след Covid тест

Решението е на управляващите

" Защо екипът на министър Денков не усеща пулсът и казусът на просветителната система ", недоумява Такева. Тя е уверена, че първият образователен период ще завърши сполучливо, само че децата ни нямат нужните познания. Децата от 1 до 7 клас би трябвало да в клас, само че за другите възпитаници министър Денков би трябвало да усети пулса и да минат в онлайн образование. МОН изпуска контрола на системата, уточни Такева.

70% от учителите или са имунизирани, или са преболедували инфекцията. В изискванията на пандемия би трябвало да се взимат ексцентрични решения. Управлението на образованието в рецесия е извънредно значимо, тъй като в случай че не е пандемията, ще е е нещо друго, настоя Такева за това дали новата образователна година би трябвало да стартира по-рано.
 Денков показа по какъв начин ще се затварят учебните заведения
Денков показа по какъв начин ще се затварят учебните заведения

Тестването на учениците остава

Яна Алексиева от Асоциация " Родители " дефинира предлагането на Янка Такева като рационално, ограничения би трябвало да се вземат и да се види по какъв начин може да се поддържа системата. Децата, с цел да бъдат в учебно заведение, би трябвало да са в безвредна среда. Има доста огромен брой учители, които са заболели или карантинирани, което сигурно нарушава процеса. Трябва да бъдат взети най-щадящите ограничения и когато обстановката бъде овладяна, децата би трябвало да се върнат в учебно заведение, настоя Алексиева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР