Ваканцията лесно може да ни изпразни джобовете. Всеки знае, че

...
Ваканцията лесно може да ни изпразни джобовете. Всеки знае, че
Коментари Харесай

Време е за ваканция! Кои са най-честите ни грешки, които ни бъркат дълбоко в портмонето?

Ваканцията елементарно може да ни изпразни джобовете. Всеки знае, че в случай че желаеме да не даваме цяло положение за самолетен билет да вземем за пример, е хубаво да го купим няколко месеца преди почивката ни. Ако желаеме да ни излезе и хотелът по-евтин, е хубаво да не вървим във високия сезон на съответното място. Но това са единствено базови трикове за икономисване на пари по време на отмора. 

Кои са грешките, които най-често позволяваме, що се отнася до пари, когато сме в отпуска?

Виж още: Завиждайте на тези зодии! Те постоянно държат на своето, в никакъв случай не се ядосват и държат на свободата

Не изследваме изискванията на резервацията

Това се случи неотдавна и у нас. Хотел с ниски цени на нощувки, който обаче желае такса за интернет, за паркинг... В някои хотели във Финландия пък туристите са задължени да носят кърпи със себе си, защото хотелите им ги оферират против възнаграждение. Популярна такса е и тази за разчистване. За да си спестите главоболия, постоянно звънете на хотела, с цел да разпитате какво има да се доплаща.

Виж още: Какво издава кихането за кихащия? Психология на физиологията

Не изследваме законите на страната

Глобите ни дебнат от всеки ъгъл и единствено положителното познаване на законите може да ни избавят от тях. Ако желаете да не бъдете глобявани във Венеция да вземем за пример, не лягайте върху пейките и проучете къде тъкмо можете да се храните и пиете навън. В Шри Ланка пък ще ви глобят, в случай че носите плодове в ръчния си багаж. 

Виж още: Да бъдеш VSCO момиче: Идеята, смисълът и някои практични препоръки

Безплатният ден на музеите

Почевечето международни музеи имат дни, в които нямат такса за вход на туристите. Така да вземем за пример много музеи във Франция нямат вход за лица под 26 година В Лувъра пък може да влезете гратис всяка първа неделя от месеца, както и на националния празник на Франция - 14 юли.

Виж още: ТЕСТ: С какъв вид бизнес би трябвало да се захванеш?

Грешки на обяд

На доста места може да обядвате тук-там, които оферират десетина готвени ястия и нищо повече. Такива има и у нас, има и в Испания, Турция, Гърция, на всички места. Там се хранят най-вече локалните, тъй че ще опитате същинска локална храна. А и ще спестите много от бюджета си за храна.

Виж още: Джиджи Хадид, Кендъл Дженър, Жизел... по какъв начин са изглеждали супермоделите като деца?

Нямаме достъп до банковата си информация

Уверете се, че всичко по онлайн банкирането ви работи, с цел да имате непрекъснато достъп до информация за персоналните ви финанси. 

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР