Важното е политиците да чуят това, което иска обществото. Да

...
Важното е политиците да чуят това, което иска обществото. Да
Коментари Харесай

Конфискуват ти колата в полза на държавата, ако те хванат пиян или дрогиран зад волана

Важното е политиците да чуят това, което желае обществото. Да решат проблемите, които слагат жителите. А те са, че в България се води една война, война на пътя, както казвате вие, медиите. Жертвите от пътнотранспортни катастрофи в България са най-вече на глава от популацията от целия Европейски Съюз. 

Близо 10 % от всички каузи са тези по чл.343Б от НК-за ръководене на МПС след приложимост на алкохол (когато концентрацията в кръвта на дееца надвишава 1,2 промила) и/или опиати. В безусловно число това са сред 8000 и 10 000 случая на година. Ръстът на делата по този текст в сегмента “наркотици ” е от няколко десетки през 2015 година до няколко хиляди все още.

Това споделя в изявление за “24 часа ” основният прокурор Иван Гешев във връзка концепцията за конфискация на коли при пияни и дрогирани водачи.

Отнемането в интерес на страната на движимостта, послужила или предопределена за осъществяване на закононарушение (възможност, която е планувана и сега в член 53 от Наказателен кодекс при умишлени закононарушения, само че единствено в случай че е благосъстоятелност на дееца ), каквато е автомобилът, ще има доста по-сериозен резултат от каквото и да е повишение на размера на наказването, разяснява още обвинител №1

Главният прокурор е изготвил методическо напътствие до всички прокурори за уеднаквяване на практиката и вярно използване на закона във връзка с умишлени транспортни закононарушения, в това число и тези по член 343Б от НК- ръководене на МПС след приложимост на алкохол и/или опиати.

В сходство с пълномощията си според Конституцията за методическо управление, до момента в който забележим какво и дали ще реши Народното събрание, съм указал по какъв начин да се ползва член 53 от Наказателен кодекс, т.е. да се обезпечава моторното транспортно средство (с цел лишаване в интерес на държавата), когато то е послужило или предопределено за осъществяване на съзнателно транспортно закононарушение и е благосъстоятелност на дееца.

Ще забележим каква ще е практиката на българския съд. Аз като основен прокурор давам едно от вероятните решения. Не мога да си разреша да не направя каквото мога и смятам за вярно. Утре на мястото на Милен Цветков може да е всеки от нас, споделя основният прокурор.

Той разяснява и казуса с битовата престъпност.

Това изказване, че обикалям наред, е следващата пропагандна теза, която цели да уязви прокуратурата. Ходя постоянно когато имам опция. Когато нямам, се старая на мястото да са ръководители на локалните прокуратури.

Хората, построили това, което други нарязаха на скрап и откраднаха, имат право на спокойни старини, а не да бъдат убивани, пребивани, изнасилвани и запалвани в къщите си. Досега това не беше проблем за никого. За мен е и мога да направя доста, или най-малко да опитам. Целта ми е да покажем, че прокуратурата, като част от страната, ще се опита да ги отбрани. Както и на локалните структури, включително и на Министерство на вътрешните работи, да стане ясно, че това към този момент е главен приоритет, декларира Иван Гешев.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР