Важното е, че премиерът Кирил Петков, обяви, че ще работим

...
Важното е, че премиерът Кирил Петков, обяви, че ще работим
Коментари Харесай

Политолози не са изненадани от заявката за партия на Стефан Янев

Важното е, че министър председателят Кирил Петков, разгласи, че ще работим за НАТО и Европейски Съюз. Това е версията, която ще бъде допустима за Българска социалистическа партия. Това съобщи пред бТВ политологът Даниел Смилов.

По думите му украинската рецесия ще ескалира и той чака " позицията на Българска социалистическа партия да е на виновна партия ". Безспорно е, че България застава против експанзията в Украйна, счита Смилов, което по думите му " е било проблем с позицията на министъра на защитата Стефан Янев ". Българска социалистическа партия рискуват да изпаднат в сходна обстановка и по тази причина би трябвало да калибрират своя метод, уточни още той.
 Стефан Янев предложил разполагане на натовски войски у нас - Българска социалистическа партия блокирали
Стефан Янев предложил разполагане на натовски войски у нас - Българска социалистическа партия блокирали

Нинова твърда, че няма да разреши експорт на оръжие за Украйна

На въпрос за партия на Янев Смилов съобщи, че не мисли, че има талантлив стратегически проект. " Има хрумвания, импровизация, да се влезе в ниша, вид не толкоз коренен ", изясни Даниел Смилов. Той е учуден, че в патриотичното пространство ще се търси място за нов индивид, при изискване, че " няма същинска лява партия ".

На въпрос за отношението на Румен Радев - Даниел Смилов счита, че позицията му търпи развиване, трансформира мнението си в придвижване. Стоеше по-плътно зад Янев, след това се дистанцира от него, уточни той.

Доц. Татяна Буруджиева от своя страна разяснява, че началото на политическия индивид на Стефан Янев наподобява на този на Асен Василев и Кирил Петков, когато оповестиха, че ще вършат партия и влизат в политиката. Не знам за какво се изненада толкоз министър председателят, сподели Буруджиева.
 Кирил Петков: Беше неточност назначението на Стефан Янев за боен министър
Кирил Петков: Беше неточност назначението на Стефан Янев за боен министър

Всеки един министър би трябвало да е министър на България, съобщи министър-председателят

Много разграничени отзиви от началото на работата на държавното управление, чува тя. Нормално е да зародят нови политически субекти, счита Буруджиева.

И двамата политолози разясниха абсурда с държанието на съветския дипломат Елеонора Митрофанова. Буруджиева уточни, че посланиците би трябвало да почитат дейностите на държавното управление. Според нея обаче в случай че съветската посланичка си беше разгласила поста на български език, с цел да избегне тълкования, нямаше да стане тази препирня. Министерство на външните работи се държа вярно, само че трябваше по-рано българското държавно управление да потърси дипломатичния метод за решение на казуса, безапелационна е тя.

На дипломатически език обаче това е жълт картон, още едно такова нещо и би трябвало да се изгони посланикът. Не е казусът в тъкмо тази посланичка, огромният проблем е, че това е позицията на Русия, счита политологът Смилов.
 Митрофанова твърди, че към България има особено отношение
Митрофанова твърди, че към България има особено отношение

Руският дипломат у нас пита по какъв начин ще има разговор, в случай че бъде изгонена от страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР