Важното е, че между Северна Македония и България има много

...
Важното е, че между Северна Македония и България има много
Коментари Харесай

Анжела Агелер: Имам късмет, че съм посланик на САЩ в Северна Македония, а не в България

Важното е, че сред Северна Македония и България има доста история. Има и хора, които биха се радвали да основат спомагателен безпорядък - тези, които имат политически изгоди от опитите си да основават разкази към македонския език, македонската еднаквост. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в Северна Македония Анжела Агелер в изявление за македонските медии, съобщи БГНЕС.

" В последна сметка предишното лято беше реализирано съглашение за смяна на Конституцията и това е идната стъпка към участие в Европейски Съюз. Според мен тези, които употребяват напрежението сред двете страни, вредят и на двете страни, защото България ще завоюва толкоз, колкото и Северна Македония от участието на страната в Европейския съюз. Това ще им помогне във връзка с сигурността, във връзка с тяхната стопанска система и във връзка с районните благоприятни условия и интеграция “, добави Агелер.

Според посланикът София е употребила нападателен език против Скопие.

" Мисля, че има хора, които не престават с този разказ. Да, безусловно правилно е, че чухме доста нападателен език от София, който, почтено казано, не се основава на обстоятелства за обстановката тук, в Северна Македония “, сподели Агелер, като добави:

" Имам огромен шанс, че съм дипломат на Съединени американски щати в Северна Македония и че съм тук в Скопие, а не съм в София. Важно е и аз в действителност имам вяра в това, че водачите и жителите - хората в тази страна (РСМ) и България, а не тези, които са най-шумни сега, признават изгодите от това да имаш доста непосредствен комшия, който също да е в Европейския съюз, с който можеш да подобриш търговията си, с който можеш да работиш дружно по въпросите на сигурността, по районната интеграция и всички тези действия, " съобщи Агелер и посочи, че " това е най-голямата изгода за тази страна, а съгласно мен е и в полза на България и на другите съседи от Западните Балкани. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР