Важното е, че екипите се справиха навреме и сравнително добре.

...
Важното е, че екипите се справиха навреме и сравнително добре.
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков каза как сме се справили със снежното бедствие

Важното е, че екипите се оправиха в точния момент и относително добре. Към днешна дата всички жп трасета са проходими и без повреди. Ситуацията в действителност беше доста комплицирана, изобилният влажен сняг и извънредно тежък, в допълнение и листата по дърветата нанесоха много съществени провали, които паднаха по контактната мрежа и затрупвания на жп трасетата,  коментира пред БНТ  министърът на превоза и известията.

Той още веднъж акцентира, че повода за бедствието предходната седмица е бил извънредно тежкия сняг.

Министърът даде образец с Германия, където Мюнхен и област Бавария също е блокирана сега поради снежни стихии.

По думите му, у нас при изобилен снеговалеж и вятър няма по какъв начин да бъде почистено за 1 час, тъй като след няколко минути става същото:

" Въпросът е, че ние като общество и шофьорска колегия би трябвало да сме малко по-дисциплинирани и по-съобразителни и да си даваме ясна сметка, че би трябвало да бъдем виновни към процеса и даваме опция на хората, които са ангажирани да си свършат работата както би трябвало. "

По отношение на модернизацията на жп превоз у нас, министър Гвоздейков сподели, че сега текат публични поръчки по Плана за възобновяване и резистентност и те са напълно за покупка на нови вагони, мотрисни влакове, маневрени локомотиви, двуетажни вагони и така нататък Той увери, че няма опасности от закъснение на процедурите и загуба на средства от ПВУ. В период от 33 месеца след подписването на договорите България би трябвало да придобие нов преносим състав.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР