Важно е всички - държавни и местни институции, контролни органи

...
Важно е всички - държавни и местни институции, контролни органи
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова във Варна: Важно е да гарантираме сигурно и безопасно лято на туристите!

 Важно е всички - държавни и локални институции, контролни органи и представители на бизнеса, да работят в синхрон, тъй като единствено по този метод можем да подсигуряваме несъмнено и безвредно пътешестване и отмора за туристите, както и съблюдаване на разпоредбите. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на срещата си с представителите на туристическия отрасъл и контролните органи във Варна. В полемиката участваха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, Коста Базитов, зам.- кмет на община Варна и Стоян Пасев, регионален шеф на Варна.

" С туризма са свързани доста институции, организации и структури от разнообразни ресори, контролни органи и локалната власт. Разчитам на Вашата експертиза, с цел да бъде Черноморието сигурна дестинация за българските и задграничните посетители, които ще изберат нас, с цел да отдъхнат след тежката за всички година “, изясни министър Николова. И напомни, че за идния летен сезон Министерството на туризма е разписало ясни правила за по-силен, спокоен и гарантиран с съответни здравни ограничения ваканционен туризъм у нас, който ще започва на 1 май 2021 година

" Истината е, че следва провокационен сезон, в който всички би трябвало да работим поредно, тъй като даже една дребна неточност се вижда. Всяко нарушаване или неспазване на разпоредбите мигновено става обществено, а това извънредно доста вреди на имиджа ни и оставя леке върху дестинация България. Важно е да се върне доверието на жителите в безвредната среда, с цел да може туристическият отрасъл да се отвори и браншът да проработи на бързи обороти “, обясни министърът.

Вицепремиерът заяви още, че министерството към този момент е стартирало голям брой рекламни акции за представянето на дестинация България на предпочитаните за страната ни пазари. " Особено внимание обърнахме на прилежащите страни, от които имаше значителен интерес през зимния сезон. Кампаниите не престават и за Лято 2021 “, посочи още тя.

По думите ѝ това лято още веднъж ще се разчита на сънародниците ни, които да изберат курортите и местата за отдих по родното Черноморие пред това в чужбина. " Смятам, че взетите в точния момент ограничения ще привлекат повече хора в местата за настаняване, заведения, СПА звената както по Българското Черноморие, по този начин и навътре в страната “, изясни министър Николова.

Областният шеф на Варна Стоян Пасев сподели, че в изискванията на пандемията туристическият отрасъл е потърпевш най-вече. " Секторът се крепи на прилежащите страни. Трябва да създадем всичко допустимо PCR тестванията да отпаднат преди Великден. Сложна е ситуацията, само че разчитаме на Вашата помощ. Това, което сте създали досега е извънредно и се надявам да даде резултати “, посочи той.

Зам.-кметът на Варна Коста Базитов увери министър Николова, че варненските и районните структури имат подготвеност да се включат в самодейностите за разрешаване на проблемите, свързани с отваряне на пазара на туристическите услуги.

По време на срещата бизнесът сложи въпросите за методите за влизане на чужденци в България, както и издаването на визи за съветските жители. Относно чартърите бе упоменато, че за април, май и юни има много анулации и заради тази причина би трябвало да се работи бързо, с цел да се понижи техният брой. Браншът благодари на министър Николова за всичко направено от нея за времето, в което заема длъжността министър на туризма.

От Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) обявиха, че бизнестът е квалифициран, като още предходната година работещите в бранша са били подготвени по какъв начин би трябвало да работят в изискванията на COVID-19. От РЗИ пък разясниха, че постъпват описи с искащи за имунизация. " Няма да има проблем с искащите от Вас да бъдат имунизирани “, прецизираха от институцията.

Министерство на вътрешните работи има подготвеност да посрещне летния туристически сезон. Имаме подготвеност за засилено полицейско наличие в местата със засилено наличие на туристи. Ще притеглим командировани чиновници от цялата страна, в това число и от чужбина при нужда.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР