Важно е възрастните хора да разберат, че е по-добре да

...
Важно е възрастните хора да разберат, че е по-добре да
Коментари Харесай

Как да действат възрастните хора при телефонни измами?

Важно е възрастните хора да схванат, че е по-добре да прекратят диалога, да изключат в случай че би трябвало телефона от розетката, с цел да прекъсне изцяло линията, ако имат и минимум подозрение, че някой се пробва да ги измами. Това разяснява в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ивана Милева.
" Хората са в сигурност в дома си и в случай че решат да затворят телефона, няма да пострадат. Ако решат даже да отговорят по по-груб метод на отсрещната страна, още веднъж няма да са в заплаха ", добави тя. Говорителят на полицията във Варна добави, че при подозрения за машинация хората би трябвало се обадят на своите близки от различен стационарен телефон. Ако нямат подобен, налага се да помолят техни съседи да се свържат с околните им, както и да алармират на тел. 112 или в най-близкото Управление на Министерство на вътрешните работи.
Според Ивана Милева всяка информация, даже тази за опит за телефонна машинация е потребна за органите на Министерство на вътрешните работи. Данните биха помогнали на полицията след това при правенето на анализите и при вземането на спомагателни ограничения по предварителна защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР