Важно е в България да има журналисти, които не търпят

...
Важно е в България да има журналисти, които не търпят
Коментари Харесай

Важно е да има журналисти, които не търпят да ги наричат мисирки

" Важно е в България да има публицисти, които не търпят да бъдат квалифицирани по този метод и имат вяра в достолепието на специалността. Именно нашата религия в това, че има потребност от публицистика, ни дава ни дава съображение да вършим това, което вършим ".

Това сподели Иван Радев от Асоциацията на европейските журналисти- България (АЕЖ) във връзка думите на премиера Бойко Борисов, с които той съпостави с мисирки журналистки, които му задаваха въпроси за решението на президента Румен Радев да смъкна доверието си от държавното управление. АЕЖ излезе и с позиция, с която осъди обидното държание на Борисов.

" Обществото също би трябвало да е уверено, че има потребност от публицисти, които имат достолепие. Именно девалвирането на полезностите в специалността, на това, че в нея има много хора, които нямат проблеми от сходна връзка с властта, тази реакция води до това да живеем в обществото и в обстановката, в които се намираме ", сподели той пред БНР.

Той обърна внимание, че част от присъствалите публицисти незабавно реагираха и подчертаха, че не е редно министър председател да приказва по този начин на представители на медии. " За страдание, я има и другата страна - имаше други обява по-късно в едно централно издание по какъв начин мисирка не било толкоз обидна дума, тъй като ацтеките считали пуйката за провидение или нещо подобно… До огромна степен за разединението на общността има виновност и самата общественост ", сподели Радев.

В България властта " има особени връзки с избрани медии, които в действителност съществуват и с помощта на мощната поддръжка на страната и на държавното управление ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР