Важно е университетите, науката и изследванията да достигнат до всеки

...
Важно е университетите, науката и изследванията да достигнат до всеки
Коментари Харесай

Проф. Чавдарова: Важно е науката да достигне до всеки

Важно е университетите, науката и проучванията да доближат до всеки един жител.

Министерството на образованието и науката постоянно е било и се надявам да бъде отсега нататък благонадежден сътрудник на начинания, свързани с научни проучвания и нововъведенията.

С тези думи заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова приветства откриватели от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, които показаха в МОН две начинания за стратегически партньорства. Те са осъществени в границите на плана UniverCity с началник проф. Албена Вуцова. Тя уточни, че става дума за дребни грантове за млади учени, които дават решения в интерес на обществото, на дадена община или локална общественост.

Рутиана Мумбуа Нгундо от Стопанския факултет на СУ показа своя план “The Realities of International Students and Alumni in Bulgaria “, посредством който оказва помощ на задгранични студенти да се приспособяват по-лесно в университета и в София.

Преподавателят по астрономия доцент Владимир Божилов от Факултета по физика е началник на екипа “Astronomy Day at Sofia Observatory 2022 ”. В Обсерваторията на Софийския университет в Борисовата градина учени по атрактивен метод са предизвикали интерес деца и възрастни към астрономията – значима област от научното знание. Задачата им е била с 8 научно-популярни лекции, викторина и награди да привлекат повече младежи да учат естествени науки. По време на събитието всеки клиент е имал опция да следи звездите с най-стария телескоп в страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР