Важно е санкциите, които налагаме да бъдат ефективни, но да

...
Важно е санкциите, които налагаме да бъдат ефективни, но да
Коментари Харесай

Санкциите да не вредят и на самите нас: Радев

" Важно е глобите, които постановяваме да бъдат ефикасни, само че да не позволяваме те да нанасят вреди върху нашите стопански и обществени системи ”, съобщи президентът Румен Радев откакто организира среща на " четири очи " с чешкия си сътрудник Милош Земан, която се състоя в Пражкия палат Храдчани.

 

" Спирането на доставките на нефт няма да се отразят добре на нашите стопански системи и би трябвало да сме извънредно деликатни, като отчитаме спецификите на всяка една страна ", безапелационен бе той. Радев прикани да се балансира сред глобите и ползите на всяка обособена страна.

 

" Трябва да сме внимаваме с рецесиите, които провокира войната. Защото продоволствената рецесия, която води до нови мигрантски талази, енергийна рецесия с нарушени доставки и галопираща инфлация ", акцентира българският държавен глава.

 

" Осъждаме изрично съветската експанзия в Украйна ”, акцентира още Радев.
И чешкият и българският президент споделят тезата, че постигането на климатична индиферентност за двете страни е невероятно без основаване на условия за развиването на нуклеарната енергетика и да не позволяваме грешката да се отпускаме доста към модерните възобновими източници, закривайки базовите си мощности като въглищни централи, нуклеарна енергетика и тн.

 

”Чехия изцяло поддържа влизането на България в Шенгенското пространство ”, разгласи на собствен ред Земан.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР