Важно е с общи усилия да привличаме туристи на Балканите,

...
Важно е с общи усилия да привличаме туристи на Балканите,
Коментари Харесай

Марияна Николова след срещата с министър Ерсой: Важно е да привличаме туристи на Балканите

Важно е с общи старания да привличаме туристи на Балканите, като им подсигуряваме сигурност, сигурност и развлечения. Именно с тази цел работи смесеният Българо-турски комитет по туризъм да откри работещите и лоялни решения в тази непредсказуема 2021 година Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма пред медии в София. Изявлението бе след извършена двустранна среща сред вицепремиера и министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой. Това оповестяват от Министерството на туризма.

Считам, че в актуалните условия е доста значимо да си сътрудничим интензивно и да отдаваме нужния приоритет на нашите съседи от района на Балканите, които сумарно са най-големият генератор на туристи за България, съобщи вицепремиерът. По думите й пътуванията за туризъм от пазар Турция през предходната година в България са били близо 300 хиляди, като посочи, че е налице спад от 50% по отношение на 2019, само че той е изцяло разбираем с резултатите от пандемията.

Министър Николова осведоми още, че за турските жители най-популярни дестинации си остават българските погранични региони, Столична община, планинските ни курорти като Банско, Пампорово и Чепеларе, морските ни центрове като Варна и други От друга страна, за българските жители Турция си остава номер 1 пазар за произлязъл туризъм, през 2019 година са регистрирани над 1.6 милиона пътувания на българи в страната, заяви тя.



В подреждането на задграничните посетители на Турция българите постоянно са част от челната тройка и това обуславя и нашите регулярни контакти и приоритизирането на този пазар, уточни вицепремиерът. И посочи, че отвън подтекста на туризма двустранният стокообмен също е забележителен и в интервала на най-интензивно развиване доближава 5 милиарда $.

Вицепремиерът напомни, че през 2020 година е имала опция да реализира две работни визити в Истанбул, бе проведен и онлайн бизнес конгрес през ноември, с в действителност огромен интерес и от двете страни. Сигурна съм, че ще работим интензивно в границите на организации като СОТ, ЧИС, Организацията за икономическо сътрудничество и раз и доста други, с цел да върнем туристическия бранш на пътя на напредък, уточни тя.



Туроператорите ще би трябвало да проявят досетливост и въображение, като проектират направления, които заобикалят претрупаните туристически зони, защото пандемията наложи клиентите да чакат по-обмислен метод към дизайна на пътуванията, сподели министър Николова. По думите й това може да бъде под формата на направления, фокусирани върху по-отдалечени места или даже нараснала известност на ниши от туризма, които до предходната година не бяха толкоз известни. Тя акцентира, че в същото време ще се работи и за консолидираното на цифрови решения и положителни образци в тази тенденция, тъй като те изрично са детайл и от сегашното, и от бъдещето на бранша.

Популярните дестинации освен ще се трансформират, само че тези упования на туристите евентуално ще повлияят на метода, по който хората пътуват до и в границите на дестинацията, изтъка министър Николова. Тя добави, че изборът на тип транспортно средство за напредване до дадена дестинация към този момент може да не се дефинира единствено от цената, а по-скоро решенията ще бъдат повлияни от хигиеничните стандарти; да вземем за пример в случай че маските са наложителни или не; дистанцията сред местата и така нататък Смятам, че България от 2020 година се приготвя за тези промени, тази акомодация следих и при нашите съседи и смятам, че взаимно ще съумяваме да открояваме положителните решения за продължение работата на бранш туризъм, който е стратегически и в България, и в Турция, акцентира вицепремиерът.

Искам да споделя своята наслада, че съм в България, наша другарска и съседска стана, съобщи министър Ерсой и благодари на вицепремиера за поканата. Той добави още, че двете стани демонстрираха ослепително съдействие в битката с пандемията.

По думите му с министър Николова поставят съществени старания за връщане на темпа на пътникопотока сред двете страни. В момента България се подрежда на второ място по визити в Турция, заяви министър Ерсой. И уточни, че е провел доста ползотворна срещата с премиера Бойко Борисов, на която бе декларирано предпочитание за продължение на взаимната активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР