Важно е руските граждани да пазят историческата памет за Великата

...
Важно е руските граждани да пазят историческата памет за Великата
Коментари Харесай

Владимир Путин: Важно е руските граждани да пазят паметта за Великата отечествена война

Важно е съветските жители да пазят историческата памет за Великата отечествена война, сподели Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, съобщи РИА Новости.

В петък президентът на Руската федерация организира среща с дейци на културата и изкуството.

" В днешните времена е от изключителна значимост да обръщаме внимание към събитията от Великата отечествена война. Всички ние, като жители на Руската федерация, би трябвало да пазим паметта за този интервал от историята на нашата страна. Ние сме задължени да вършим това, с цел да не допуснем повтаряне на тези трагични събития ", сподели още той пред създателите.

С термина " Велика отечествена война " в руската и съветската историческа просвета се отбелязва интервалът във Втората международна война от хитлеристкото нахлуване против Съветския съюз до края на военните дейности в Европа (22 юни 1941 – 9 май 1945 г.).

Фактически Съюз на съветските социалистически републики е влезнал във Втората международна война на 17 септември 1939 година Тогава негови военни са навлезли в Полша, до момента в който страната се е биела против нацистката експанзия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР