„Важно е при следваща карантина да се подходи по-умно”, каза

...
„Важно е при следваща карантина да се подходи по-умно”, каза
Коментари Харесай

Втора вълна на епидемията от COVID-19 е неизбежна

„ Важно е при последваща карантина да се подходи по-умно”, сподели заместник-председателят на комисията Маргаритис Схинас

„ Втора вълна на епидемията от COVID-19 е неизбежна”. Това съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Важно е при последваща карантина да се подходи по-умно”, добави зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас на взаимна конференция.

„ Националните противоепидемични ограничения би трябвало да бъдат съобразени с особеностите на популацията, в това число културологични, с цел да има публично довериеТова не е най-светлият час за ЕС”, съобщи Схинас във връзка неналичието на приложение на досегашните рекомендации на комисията.

„ Първоначално държавните управления в Европейски Съюз действаха под натиска на невиждана рецесия. По-късно те осъзнаха взаимосвързаността, потребността единният пазар да доставя питателните вериги, сезонните служащи да могат да пътуват, страните дружно да купуват медикаменти и защитни средства”, означи той.

„ Всяка година сезонният грип основава напън над европейските здравни системи, по тази причина призоваваме страните в Европейски Съюз да обмислят дейности това да се предотврати, да вземем за пример с нараснал достъп до ваксини, с по-ранно начало на акциите за имунизиране и с разширение на обхваната на тези акции, с публични поръчки за доставяне с лекарствени произведения. Скоро се чакат насоките за това от Европейската организация за попречване и контрол на заболяванията”, уточни Схинас.

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис съобщи, че няма страна в Европейски Съюз, в която епидемията да е изчезнала. Тя посочи, че към момента договаря с производителя на лекарството ремдесивир, което форсира възобновяване от новата заразна болест. По нейните думи медикаментът е доставен в Европейски Съюз, а новите количества, които в този момент се договарят, ще бъдат разпределени сред европейските страни съгласно потребностите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР