Важно е повече от 50 % от учителите да са

...
Важно е повече от 50 % от учителите да са
Коментари Харесай

Учебната година присъствена при над 50 % ваксинирани учители...

Важно е повече от 50 % от учителите да са имунизирани, с цел да стартираме образователната година присъствено. Проведени срещи с шефовете на образователни заведения и детски градини в област Хасково. Те са известени за проекта за имунизация и към този момент са постъпили първите поръчки. Това заяви Иван Панайотов от РУО на МОН на днешното съвещание на Областния спешен щаб за битка с Ковид-19. На него бе разискван Национален действен проект за справяне с пандемията SARS-Cov-20.

В взаимозависимост от записаната 14-дневна заболеваемост на 100 000 души от популацията могат да се дефинират 4 равнища на предстояща заболеваемост и точно на тази база е направена прогноза за нужния брой кревати в хода на епидемиологичния развой. При I равнище на заболеваемост лицата с позитивен тест да се одобряват в Инфекциозно поделение на МБАЛ- Хасково до неговото запълване. Тази концентрация и неналичието на прекачване от едно лечебно заведение в друго ще улеснят медицинските екипи, разясниха експертите на съвещанието.

Проблем остава ниският имунизационен обсег, сигнализира доктор Снежана Иванова от РЗИ-Хасково. Тя предлага повече хора да се имунизират, защото имунизацията е предварителна защита против коронавирусната зараза и заболяването ще протече по-леко при възможна заболеваемост на разположение, което към този момент се е имунизирало. Хората, които са прекарали Ковид-19, могат да се имунизират още след третия месец след излекуването, прецизираха медиците. В област Хасково е регистриран един случай на Делта вид досега. Благодарение на това, че лицето е било имунизирано, вирусът е протекъл доста по-леко, добави доктор Димитрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР