Важно е първенствата да не се спират, и националният отбор

...
Важно е първенствата да не се спират, и националният отбор
Коментари Харесай

Данаил Милушев: По-добре грозна победа, отколкото красива загуба

Важно е шампионатите да не се стопират, и националният тим зависи от тях, безапелационен е някогашният национал

Тимът на Дунав (Русе) не престават без загуба във Втората осмица на Суперлигата при мъжете. Волейболистите на Дани Милушев надиграха трагично Тетевен Волей с 3:2 гейма в отсрочен мач от втори кръг на шампионата.

Ето какво сподели след дуела пред BGvolleyball.com старши треньорът:

" Единственото, което в тази ситуация ме радва е, че спечелихме мача. Както се споделя - по-добре грозна победа, в сравнение с красива загуба. Така да излезеш от залата. Нивото на волейбола беше доста едва и от двете страни. Отдавам го на другите проблеми, които имаме в тима - травми се натрупаха, пандемията, три месеца не сме влизали във фитнес. Предполагам, че и другите тимове са в същото състояние. Имаше и доста съдийски неточности, което в допълнение нагнети атмосферата. Това, надлежно си оказва въздействието, изключително при по-млади хора и с по-лабилна душeвност. С оглед на всички проблеми през последните десетина дни, съм благополучен, че си тръгваме с победа. "

За обстановката с травмите в тима и представянето на младия Симеон Добрев: " Симеон се включи доста добре. Замести го относително добре, удовлетворен съм от неговата игра в мача. Точно в такива тежки мачове се израства. За страдание играта не беше на равнище, само че е от изгода за него, че бе на терена в такава среща. Надявам се да продължава по този начин и отсега нататък, има нужните качества. Единственото, което би трябвало да направи, е да натрупа повече опит. Тони го загубихме до края на сезона, поисквам му бързо възобновяване. Контузията му е тежка, разкъсан ахилес - най-малко 5 месеца си навън следователно. Имаме проблем и с Георги Чалъков - централният ни блокировач, който направи артроскопия на менискуса. Надявам се след Нова година да е на линия. Имаме и други такива по-малки травми, които тормозят доста състезателите. Отдавам го на неналичието на добра кондиционна подготовка. Надявам се федерацията и Министерството на здравеопазването да вземат решение и да разрешат професионалните тимове да употребяват фитнеси, с цел да работят и за кондицията си. "

Равносметката за сезона досега: " С оглед на цялата обстановка - травми, пандемия, затваряния, прекарахме Коронавирус, аз съм удовлетворен от представянето ни. Единственото, което мога да изисквам от момчетата, е в такива мачове, когато тимът е по-слаб от нашия, да излезем и да покажем темперамент. Да покажем, че сме по-добри. Да излезем и да победим изрично, а не да чакаме - няма кой да ти подари победа. Дори и по-слаб тим няма да го направи, нищо не се дава безплатно. Ние би трябвало да си го вземем, да сме по-категорични. Справихме се добре, изтървахме две точки, уповавам се да не се окажат значими в крайното класиране. С шест от шест победи, само че сме изгубили две точки. "

Как вижда бъдещето на шампионатите: " Най-вероятно цялата година ще е такава - тежка, от позиция на подготовка, т.е. по какъв начин се приготвя един мач - би трябвало да знаеш, да има избрана дата. Два дни преди мача тимът е с Коронавирус, отсрочва се. Спираш, би трябвало да почнеш да мислиш за идващия кръг и така нататък Сложна е доста ситуацията, уповавам се след Нова година малко да отшуми всичко. Да има по-малко болни, да се стабилизират нещата. За момчетата е значимо да имат мачове, да играят, да има стратегия, върху която да работят. Не може непрекъснато да влизаш и излизаш от темп, когато пропускаш мачове. Надявам се, в последна сметка да не спрат нещата, тъй като всички имат потребност да се изиграят мачовете, да си изкарат годината, каквато и да е. Това е цел номер едно - да се играят мачове, тъй като и националният тим зависи от клубното състезание. Така или другояче, Силвано Пранди би трябвало да има избор и от локалните състезатели, освен от тези, които са на открито. Има качествени момчета, просто би трябвало да се изиграят мачовете. "

" Публиката също е доста значима, две години играх в Русе - постоянно почитателите са стояли зад нас и са ни подкрепяли. Но такива са събитията сега. Важно е да се играе, и колкото може - по-малко да се отсрочват мачове, с цел да влязат състезателите в темп ", приключи Милушев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР