Важно е не на колко години си осъден, а дали

...
Важно е не на колко години си осъден, а дали
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Хора като Георги Семерджиев са момчетата за мръсни поръчки на истинските кукловоди

Важно е не на какъв брой години си наказан, а дали ще ги излежиш

"Важно е не на какъв брой години ще те осъдят, а дали ще ги излежиш. Виждаме, че Андре Токев влезе в пандиза за това, че шофираше след приложимост на алкохол, а други хора, хващани неведнъж за нарушавания след приложимост на дрога. Когато човек привиква да му се разминава, най-после стават съдбовни неща ".

Това разяснява пред журналистката Миролюба Бенатова по отношение на тежката злополука в София, при която починаха две млади дами.

"Тези, които би трябвало да те проверяват, те овластяват и ти разрешават да нарушаваш закона в тяхна изгода. От една страна си очевидец, сякаш, на прокуратурата, против, сякаш, някаква формация, а от другата страната те ти дават да вършиш същите тези закононарушения, против които свидетелстваш ", сподели журналистката и посочи, че не става дума за индивидуален случай:

"Под надзора на Градската прокуратура, прокурорски очевидци против нарко формация развиваха търговия с опиати в София. Това е порочна скица, от която нито обществото, нито правосъдната система има изгода. Това е реплика на търсене на правдивост и още стягане на корупционни примки.... Хора като Георги Семерджиев, аз го одобрявам за обобщаващ облик, те са момчетата за мръсни поръчки на същинските кукловоди. Това са момчетата, които вървят да викат, че Гешев е наслада, които хвърлят бомбички и от време на време убиват неуместни за кукловодите им хора ".

По думите на Миролюба Бенатова свръхочакване е обществото да се изправи като Давид против Голиат и да се пребори с неприятните:

"Няма по какъв начин да стане, до момента в който служителите на реда си мият гратис колите на автомивката на наркодилъра. Това демонстрира и за какво не може да се проверява същинската корупция ".

Според Иван Брегов от Правната стратегия на Института за пазарна стопанска система е обикновено, че основният прокурор Иван Гешев е "спекулирал по случая " с тежкия случай:

"Нормално е прокуратурата да спекулира. Иван Гешев си развива своя паралелна политическа кариера и се пробва да реди политически фигури. Абсолютно политически изявления и нападки чухме от него през вчерашния ден "

Той акцентира, че в правосъдната власт, където е и прокуратурата "и където в действителност би трябвало да бъде, само че с по-различен образ, към този момент има трайно открити корпоративно-политически ползи, които шепа хора се пробват, с доста дребен публичен запас, да изобличат, разкрият и да се опълчват против тях. Този запас става все по-нищожен и маломощен ".

По думите на специалиста и министър Надежда Йорданова, и предшественикът ѝ проф. Янаки Стоилов са посочили "знания, темперамент и поредност в това да се опитат да покажат на обществото, че българският основен прокурор, без значение кой е той, е недостижим, тъй като съществува строга обязаност сред това по какъв начин действа Висшият правосъден съвет и това кой ще бъде основен прокурор ".

Брегов изрече съмнение, че оттук насетне от ден на ден положителни фигури, положителни адвокати ще отхвърлят поста на министър на правораздаването, тъй като е "безсмислено човек да похаби години от живота си в това да служи на публичния интерес, когато вижда, че е оставен самичък в една неподходяща среда ".

Интервю на Силвия Великова с Миролюба Бенатова и Иван Брегов в предаването "Преди всички " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР