Важно е когато една политическа партия даде своите заявки преди

...
Важно е когато една политическа партия даде своите заявки преди
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП още днес ще влезе в разговори с другите лидери

Важно е когато една политическа партия даде своите поръчки преди изборите - да ги следва. По този мотив предлагането на „ Продължаваме Промяната ” за министър председател ще бъде Кирил Петков, а за финансов министър - Асен Василев. Нещо повече, от Политическа партия имат намерение да създадат работни групи, събиращи всички партии, с които желаят да се направи коалиция като част от тези срещи ще се излъчват онлайн в интернет. Това изясни в ефира на  Кирил Петков и добави, че към този момент се е чул с част от политическите водачи. 

„ Ако нашите съдружни сътрудници ни убедят, че някой има още по-добро CV от Асен Василев или по-добър метод за ръководство на България и по-добра ефикасност или образованието му е по-добро, бихме се вслушали. Не влизаме с концепцията за кариерни развития за никого. Още през днешния ден считаме да влезем в диалози с другите водачи. Идеята е да създадем нов развой на полемика. Вярваме, че имаме много неща, които ни сплотяват. Имаме доста общи тематики, в това число и с Има Такъв Народ ”, безапелационен е той.

По думите му, желанието на „ Продължаваме Промяната ” е да се създадат работни групи, събиращи всички партии, с които желаят да се направи коалиция. „ Да стартираме да приказваме по тези политики с специалистите на всяка от силите. Лидерска среща също ще има, а диалозите няма да са за това кое министерство за кого ще е, а за организирането на развой, който да сплоти тимовете през цялото време. Да влезем в договаряния, които ще дадат резултат с ясни политики и с ясното им осъществяване ”, съобщи съпредседателят на Политическа партия.

От „ Продължаваме Промяната ” смятат да излъчват онлайн в интернет част от срещите на работните групи. „ Ползотворно ще е за българския народ да чуе какви са политиките и кои са разликите, по които дебатираме. Да е ясно, че няма подмолни покупко-продажби и непозволени полемики. Всички би трябвало да знаят, че имаме обща национална цел ”, добави още той. 

Петков разгласи, че към този момент се е чул с част от политическите водачи. „ С Корнелия Нинова, с Христо Иванов и със Слави. На Слави му се обадих аз, с цел да кажа, че тръгваме с положително желание за обща работа ”, разяснява съпредседателят на Политическа партия. За диалога с водача на „ ИТН ” добави, че не са преговаряли. „ Оптимистичното е, че имаме едно огромно болшинство на хора, които желаят смяна този път. Явно започваме да виждаме, че допирните точки са повече, в сравнение с разграничителните ”, обясни той. 

В съглашението с останалите партии той разяснява, че ще бъдат вкарани оптимално доста елементи, с цел да се е обвързал всеки с точни и ясни съответни цели. „ Главният прокурор е една точка, която изисква конституционно болшинство. Нашата коалиция няма по какъв начин да има такова, само че ще създадем ясни стъпки. Ще чуем всеки един от нашите сътрудници. Вярваме, че първа стъпка би била да тръгнем през КПКОНПИ. Г-н Цацаров не би трябвало да я оглавява ”, добави Петков.

„ Имената би трябвало да следват ясните дефиниции за всяка една от позициите. Не можем да приказваме за името, без да сме дефинирали какво би трябвало да направи този човек или какви характерности, триумфи, персонална биография да има ”, посочи съпредседателят на Политическа партия.

По думите му, най-важно е да не се влезе в лидерски полемики от вида „ моят човек - твоят човек ”. „ Въпросът е, че би трябвало да създадем " А " тима на България. Този тим има дефиниции, обучение, реализирани триумфи. Всеки един от нашите съдружни сътрудници има правото да предложи подобен човек ”, изясни той.

На въпрос за Бойко Рашков като възможен вътрешен министър Петков изясни, че персонално го харесва доста. Добави обаче: „ Не желая някой от съдружните сътрудници да се усеща, че принуждавам през медиите ”, сподели той.

Относно визията на вероятно държавно управление съпредседателят на Политическа партия изясни: „ Вярвам, че не би трябвало да има апаш в България, който употребява непозволено обществените средства, да се усеща безнаказан. Това е лустрация на крадците. Трябва да се понесе отговорност. Като човек от Народното събрание не мога да вкарам никого в пандиза. Има обаче алена линия - едната е, че би трябвало да се смени основният прокурор ”, обясни Петков.

Той съобщи, че в случай че не създадат някои неща, няма смисъл да са във властта. „ Ако нямаме работеща прокуратура, няма смисъл да сме във властта. Какво вършим - единствено ще продължим да си приказваме. Не - има някои базови неща - те са две. Трябва да има мощен антикорупционен орган и прокуратура, която да работи безусловно без значение, с цел да имаме страна ”, безапелационен е Петков.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” показа, че усеща, че всеки един от съдружните им сътрудници схваща своята отговорност. „ Сега, след толкоз доста избори, след две краткотрайни държавни управления, всеки един от тях осъзнава, че нямаме лукса. Ние би трябвало да сменим взор - ние сме държавни чиновници. Оттук нататък нямаме право да приказваме за себе си и за партийните си ползи. Имаме един народ, който ни подаде ръка. Нямаме лукса да се вършим на забавни и да бъдем политически фокусирани ”, съобщи Петков и добави, че има вяра, че ще се стигне до съдружно съглашение. 

Петков е на мнение, че би трябвало да се смени визията за България. „ Оттук нататък приказваме за най-силните експерти по всяка една тематика. Стига толкоз калинки, стига толкоз хора, които не схващат от нещата, с които се захващат. Време е да се уповаваме на гения на България ”, добави той.

Относно Коронавирус ограниченията и здравната рецесия Петков уточни, че се радва, че зеленият документ се е допълнил с условието за антителата. „ Засега не мисля, че би трябвало да сменяме нещо по тази тематика. Бихме създали всеобща осведомителна акция за какво е добре да се имунизираме ”, посочи съпредседателят на Политическа партия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР