Важно е какво върши и какво има да свърши правителството,

...
Важно е какво върши и какво има да свърши правителството,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Управляваме като етажна собственост, никой не си избира съседите, но трябва да видим кой открадна компотите от мазето

Важно е какво прави и какво има да свърши държавното управление, разяснява националният представител от ПП-ДБ Настимир Ананиев по bTV. 

По думите му човешкият фактор е основен и не трябва да бъде подценяван. „ Ако нямаш човек, който желае да си свърши работата качествено, няма по какъв начин осъществяваш промени ", разяснява Ананиев.

„ Искаме хората да усещат правдивост ". Така националният представител разяснява скандалния случай в Шумен, където доскоро повече от година 18-годишният Жечко Кюркчиев умъртви Светломира Станева, отнемайки преимущество с 103 км/час. Тази седмица съдът във Варна промени присъдата на Кюркчиев от ефикасна на условна. Ананиев напомни, че през вчерашния ден беше 9-ти декември – Ден за битка с корупцията. Това е още един образец по какъв начин без работеща правосъдна система, която да подсигурява правдивост, нищо не може да се промени.

Ананиев съпостави връзките сред ПП-ДБ и ГЕРБ с тези в етажната благосъстоятелност. „ Никой не си избира съседите, дори множеството не се харесват. Ние обаче би трябвало да се съберем и да решим по какъв начин най-добре да санираме блока, да изправим прокапалия таван, да обсъдим кой открадна компотите от мазето и суджуците от терасите, и несъмнено, да не разрешаваме на никого да краде пари от общата каса ".

Конституцията, Шенген, Еврозоната – това са цели, които се припознават и от други партии и си коства да се заплати политическата цена, нужна за реализирането им. 

Попитан какво мисли за Делян Пеевски, Ананиев разяснява, че би трябвало да спрем да обсъждаме Пеевски, и че Пеевски е по- скоро единствено хиперактивен, в сравнение с " феномен ", както го назова Ахмед Доган.   Когато си хиперактивен, правиш нещата преждевременно. Той напомни, че Пеевски е притежател на „ двоен Магнитски " – Съединени американски щати и Англия са наложили наказания на депутата от Движение за права и свободи. 

За край Настимир Ананиев удостовери поддръжката си за това 24 май да стане народен празник, тъй като е интернационално приет. Разбира се, съгласно него това не значи, че ще спрем да честваме Трети март, който остава формален празник, а че просто националният празник ще бъде 24 май. За страдание ГЕРБ отдръпна поддръжката си за 24 май и тази корекция няма да мине, подсети той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР