Важно е какво ще се случи след изборите. Гласувайте за

...
Важно е какво ще се случи след изборите. Гласувайте за
Коментари Харесай

Борисов обсъди безводието с кметовете на Търново и Свищов: Ще търсим споделена отговорност след изборите

Важно е какво ще се случи след изборите. Гласувайте за ГЕРБ, ще намеря споделена политическа отговорност, тъй като резултатите ще са плюс-минус същите като на предходните избори. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов по отношение на безводието в района.
 
Второто за споделената политическа отговорност е за земеделието. Оставихме план за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим, уточни Борисов и добави: Третото е лотът " Русе-Търново ". Както и връзката на Търново с " Хемус ". Като създадем " Хемус ", имаме " Тракия ", тогава ще стартираме " Черно море ".
 
Срещата се организира в офиса на ГЕРБ в Свищов, където участват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев. " Когато имаше проблеми, ние кметовете търсихме страната за помощ. Сега няма чуваемост. Стигнахме дотук поради безхаберието и краткотрайните държавни управления. Когато имаше постоянно държавно управление с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия във връзка с ръководството на водния запас. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК бранша ", изясни Генчев. Той посочи, че имат планове за милиони, само че няма чуваемост.
 
Борисов сподели карта на района и начерта така наречен система " Дунав ", която доставя с вода Свищов, само че се планува да стигне до Шумен и до други обитаеми места. Той добави, че не желае да спори с Тома Белев, който споделя, че не би трябвало да се строят язовири, само че желае да намерят общо решение, с цел да се реши казусът с безводието.
 
" Оставихме подготвени планове, само че за четири години нула. Система " Дунав " е 136 км, само че досега е построена 78 км ", изясни Николай Нанков.
 
" Ще използваме времето, имаме право да притискаме министрите. Вие постоянно пращахте министри, в този момент няма никой при хората ", съобщи от своя страна кметът на Свищов.
 
" Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец стартира да сменя, тъй като някой не му харесва, а в този момент седят всеобщо и се чудят кой ще е министър. Сега в Министерство на вътрешните работи какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до през днешния ден доста са уважавали Калин, в този момент се чудят кой ще би трябвало да почитат. Но и той ще е за няколко месеца ", даде за образец Борисов.
 
Кметът на Свищов Георги Генчев предизвести, че е допустимо да се стигне и в този район до казуса на София, където да има над 120 противозаконни сметища. " София няма кмет. В София завършиха ", сподели в отговор Борисов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР