Важно е каква политика ще следва външният министър. Това е

...
Важно е каква политика ще следва външният министър. Това е
Коментари Харесай

Панев: Няма да има драматични разлики във външната политика, ако Денков, Габриел или трети човек стане министър

Важно е каква политика ще следва външният министър. Това е един от дребното ресори, в които няма разминавания сред Политическа партия и ГЕРБ. Приоритетите са идентични - Украйна, Шенген, еврозоната. Няма да има трагични разлики във външната политика, в случай че Денков, Габриел или трети човек заеме поста. Това сподели депутатът от ПП–ДБ Владислав Панев в „ Твоят ден “.

Според него предварителен избор е извънредно необикновен сюжет.

" Такива избори постоянно би трябвало да са на масата, тъй като явно сглобката не се харесва на никого, въпреки че прави избрана позитивна работа. България не я чака изключително сполучлива година във финансово отношение - би трябвало да внимаваме в макроикономически проект. Ръстът на Брутният вътрешен продукт е 1,6% на годишна база, което е рекордно ниско равнище от 2020 година, когато беше пандемията. Голяма част от страните в Европейски Съюз са в криза. Датата 1 януари 2025 година не е с над 50% късмет да влезем в еврозоната ", разяснява той.

Той приказва и за измененията в партията си.

" Нямам желание да се отхвърлям от участието си в " Зелено придвижване ", седем години бях отпред. Беше изморяващ и изхабяващ развой, по тази причина взех решение да не се кандидатирам още веднъж. Клубът " Ускорение " е надпартиен, само че в бъдеще може да прерасне в партия. В момента ситуацията не го постанова ", съобщи Панев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР