Важно е хората да знаят и да им обясним, че

...
Важно е хората да знаят и да им обясним, че
Коментари Харесай

Пламен Данаилов: Имаме голяма зависимост от руския газ, но не е 100%

Важно е хората да знаят и да им разбираем, че няма директна заплаха за енергийна рецесия. Подсигурени са доставките докрая на зимния интервал, в Министерство на енергетика към този момент се работи по основан проект още преди да стартират военните дейности. Наложени бяха наказания още преди военните дейности. Няма понижение на доставките на природен газ. Това разяснява зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов в ефира на " Честно казано ".

" За този отоплителен зимен сезон проблем няма да има. Ако спре напълно доставката на газ и нефт, това ще сътвори огромно напрежение, с цел да се сътвори в късите периоди различни доставки, с цел да посрещнем потребностите на промишлеността. Отоплителният сезон ще стартира 7 месеца след края на този ", сподели още той и добави, че не сме на 100% подвластни от съветския газ, само че имаме огромна взаимозависимост.

" Работи се по довеждане докрай на интерконтекторната връзка с Гърция и доставките на азерски газ, които ще дойдат по нея. Около 1/3 от потреблението ще пристигна по нея. Има и различни доставки като LNG ", сподели още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР