Важно е единството на съюзниците, включително и в развитието на

...
Важно е единството на съюзниците, включително и в развитието на
Коментари Харесай

Радев доволен от стъпките на НАТО за преодоляване на технологичния разрив

Важно е единството на съдружниците, в това число и в развиването на отбранителните им промишлености и водещите технологии . Това съобщи президентът Румен Радев на влизане в щаб квартирата на НАТО в Брюксел, оповестява БНР.

Той напомни, че на срещата на върха на НАТО през 2019 година е сложил въпроса за растящото разделяне, което ни дели на страни производители, които развиват своите стопански системи и обществени системи посредством произвеждане на високо софтуерни отбранителни артикули и експортират тези артикули, и на страни клиенти, които, купувайки тези артикули, влагат в икономическите системи на развитите страни и по този метод изостават още повече в своето социално-икономическо развиване.

Радев посочи, че тогава е показал и пътища за превъзмогване на този софтуерен раздор посредством усилване на индустриалното съдействие и продан на технологии при всяка по-крупна военна договорка.

Със удовлетворение мога да споделя, че в " НАТО 2030 " към този момент виждаме начални планове, които водят в тази посока, означи президентът.
 Радев: НАТО да е вписан в Европейския дирек на сигурност
Радев: НАТО да е вписан в Европейския дирек на сигурност

Позиция на президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР