„Важно е добре да подготвим тол системата, за да заработи

...
„Важно е добре да подготвим тол системата, за да заработи
Коментари Харесай

Експерт от АПИ: Тол системата може да стартира на 1 февруари 2020 г.

„ Важно е добре да подготвим тол системата, с цел да проработи гладко и ефективно” – това съобщи проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Пътната организация. Изказването идва откакто започнаха работа четирите демонстрационни центъра на Националното тол ръководство, в които превозвачите могат да тестват издаването на маршрутни карти за тежкотоварни коли.

За „ Тази сутрин” специалистът изясни, че за момента е мъчно да се приказва за съответна дата, на която ще започва тол системата. По думите му, оптимистично видяно, стартът ѝ може да е на 1 февруари 2020 година, само че крайния период е заложен за 1 март 2020 година
Стартираха тестванията на тол системата за такси по пътищата Пробните цени варират 18 сред и 25 стотинки за камиони над 12 тона
За момента плануванаъа цена за изминат километър варира сред 18 и 25 стотинки. Асенов изясни, че при първичните диалози от страна на превозвачите е поискано в допълнение усъвършенстване на цените, като предстоят интензивни диалози за реализиране на консенсус.
Снимка: btvnovinite.bg
Експертът уточни, че цени под 15 ст. за изминат километър не са здравословни, защото се наблюдават планове от винетките и се пресмятат приходите.

При цени 18-25 ст. се чака доходи от системата на стойност 600 млн. лева При 15 ст. те ще са 550 млн. лева, като към тях ще бъдат добавени 220 млн. лева от винетки.
Евростат: България е с най-голям дял на починали при произшествия с коли в Европейски Съюз През 2017 година у нас има 64 смъртни случая на 1 млн. поданици при приблизително за съюза 23 на милион
Асенов акцентира, че сега тестванията вървят сполучливо и има интерес в демо центровете, като превозвачите изричат мнение и рекомендации. Най-честите терзания са свързани с точките на интерес и изборът на направления.
Снимка: btvnovinite.bg
Освен това той уточни, че сложени датчици на земята правят осово претегляне на обещано транспортно средство, с цел да се пресметна дали е претрупано. При открити нарушавания органите поемат съответния камион и сформират акт и административно нарушаване.

Вижте още във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР