Важно е да знаем дали бюджетът на съдебната власт не

...
Важно е да знаем дали бюджетът на съдебната власт не
Коментари Харесай

ДСБ били единствените пазители на десните интереси

Важно е да знаем дали бюджетът на правосъдната власт не е бил раздут, или да не е отишъл по предопределение. Има аргументация за орязването на сумите. Това съобщи заместник-председателят на " Демократи за мощна България " (ДСБ) Кристина Петкова пред Българска национална телевизия.

Оперативната работа на прокуратурата не следва да се засегне от неналичието на 20-те млн. лева от техния бюджет, чака Петкова.

Предстои да стартират дебатите за промени в Конституцията. Предложението не е готово, само че следва диалозите да стъпят на съответни оферти за статута на основния прокурор и опция жителите да подават директна конституционна тъжба в Конституционни съд, разяснява Петкова задачите на основаната Временна комисия за промени в Конституцията.
 Христо Иванов: Докато Гешев е прокурор, ще търсим непрекъснато отчетност
Христо Иванов: Докато Гешев е прокурор, ще търсим непрекъснато отчетност

Отпусканите пари би трябвало да бъдат обвързани с успеваемостта на прокуратурата

Според нея Народното събрание може да управлява основния прокурор. Предстои до няколко дни на равнище ДСБ и Демократична България да се съберат, да обсъдят съответните оферти, да ги обсъдят с правосъдния министър и по-късно ще показват съответни стъпки и ограничения за правосъдната промяна, посочи Петкова.

По отношение на Петкова счита, че цялата обстановка е извънредно притеснителна, тревожна и би трябвало да се направи разбор. Трябва да има промяна, усилване на връзката в ДСБ и Демократична България, както и в огромната коалиция. Тепърва предстоят диалозите, с цел да се промени методът, по който се приказва вътре в партията и отвън нея.

Ние сме единственият десен поръчител в ръководещата коалиция, който може да охранява десните ползи до дъно , акцентира Петкова.
 Главният прокурор упорства да не се орязва бюджетът на правосъдната власт
Главният прокурор упорства да не се орязва бюджетът на правосъдната власт

Това би нарушило обезпечената финансова независимост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР