Важно е да започнем да гледаме на случващото се около

...
Важно е да започнем да гледаме на случващото се около
Коментари Харесай

Бавният НАПредък на логиката

Важно е да стартираме да гледаме на протичащото се към нас по-позитивно. Да престанем да се фокусираме върху това, че България изостава в редица връзки от развитите страни с десетилетия, а да оценим, че малко по малко някои неща се случват.

Ето да вземем за пример последната радостна новина - най-сетне, през 2017 година от развиването на човечеството, някой в Национална агенция за приходите се сети, че максимален смисъл има заведенията и комерсиалните обекти да се ревизират вечер и през уикендите.
Хвала на тази проницателност, прозорливост и порив!

На мнозина това може да им наподобява разумно, само че за извънредно ефикасната ни държавна администрация нещата не стоят напълно по този начин. Защо да се подразбира, че една дискотека ще индексира най-големи обороти, надлежно най-вече нарушавания в укриването им, вечер и през уикендите? Това надалеч не е наложително. Години наред страната се справяше отлично с проформа инспекции в интервалите 9:00 - 17:00 часа, и то в редките случаи, когато те не бяха авансово предстоящи .

Голям праз, че изтича информация за графика на инспекциите, а част от инспекторите са в намерено съдействие с проверяваните търговци.

Голям праз, че Национална агенция за приходите щурмуват полупразни заведения в 12.00 на обяд.

Голям праз, че РЗИ вършат инспекция на заведение по сигнал за редовно пушене вечер след няколко дни, в 10.00 часа сутринта .
(Приликата с действителни лица и събития е изцяло случайна)

Да, за мнозина тази бутафорна " работа " на институции като Национална агенция за приходите, РЗИ, ГИТ и други от години е ясно, че е неефективна и се прави единствено проформа. Трябваше обаче да минат години, с цел да се сети някой чантаджия, че е време да се раздвижи и да свърши това, за което му се заплаща и то по този начин, че да има смисъл.

Много проблеми у нас са безпределно лесни за решение. Знае се - и по чиста логичност, и по заимстване на непознат опит, кои са положителните и работещи практики. Безумно е, че продължаваме да поносим търтеи, които устояваме с налозите си, да не създадат тези елементарни промени и да стартират да си правят работата.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР