Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация - смъртността

...
Важно е да запазим спокойствие в тази ситуация - смъртността
Коментари Харесай

Захариева: Готови сме за коронавируса, да запазим спокойствие

Важно е да запазим успокоение в тази обстановка - смъртността при този вирус не е доста висока, той визира хора, които са възрастни и с други болести, уточни пред бТВ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя прикани да се съблюдават рекомендациите на лекарите и специалистите. " Създаден е действен щаб у нас, в него има човек от Министерството на външните работи. Готови сме за ковид, има термокамери на всички летища, има и на сухопътните граници. Има медицински екипи, обезпечено е нужното.
Министърът на външните работи посочи, че непрекъснато се актуализира информацията за разпространяването на вируса и се прави всичко допустимо тя да доближи до хората, които пътуват. Погрижили сме се и за консулските си чиновници, увери Захариева. Ние сме разнообразни партии, имаме разлики по някои въпроси, само че има съдружно съглашение, разяснява Екатерина Захариева във връзка думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, който дефинира връзките като обтегнат ластик, който може да се скъса. Според нея в действителност има напрежение в обединението, само че това не се случва за първи път по думите ѝ.

Това е методът да се спрат спекулациите, уточни Захариева за това, че прокуратурата се е самосезирала за изказванията в испанската преса за пране на пари. „ Нека по пътя на интернационалното съдействие да изискат информация и да извършат инспекция ", означи тя.

Президентството без Министерството на външните работи доста мъчно ще работи. Това не е добре, в последна сметка външната политика би трябвало да бъде координирана, уточни Захариева за снетото доверие на президента към кабинета. Президентът има доста мощно пълномощия за външната политика, само че в последна сметка тя се прави от държавното управление, означи още Захариева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР