Важно е да видим как ГЕРБ в София ще подходи

...
Важно е да видим как ГЕРБ в София ще подходи
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Голяма част от избирателите на ПП-ДБ биха подкрепили кандидат на ГЕРБ за кмет на София

Важно е да забележим по какъв начин ГЕРБ в София ще подходи към кметските избори. Да не се окаже, че сме изправени пред догадка Цецка Цачева 2, само че на софийско ниво. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България "   Борислав Цеков, създател на Института за съвременна политика. " Защото помним упреците, пък и действителния резултат на оня президентски избор и издигането на госпожа Цачева, която другояче имаше своята позиция в Народното събрание и си вършеше работата. Но явно не беше допустима като сполучлива президентска кандидатура, само че ГЕРБ я издигна, все пак. Впечатлението беше, че безмълвно се хвърля кърпата и се дава опция на другия претендент – в тази ситуация тогава Румен Радев, да излезе напред. Ако изберат такава тактика, т.е. едно безмълвно евакуиране от властта в София, кметската власт, това ще бъде сериозен коз за Васил Терзиев и кръговете, които са към него. Но в случай че ГЕРБ подходи съществено и отговорно към жителите, които години наред са им давали доверие в София – аз не съм дал своя вот за техните кметове, държа да го подчертая, да не се приема като пропаганда зад тях или срещу тях, – то тогава мисля, че софиянци, които не одобряват това възкресяване на потомците на " Държавна сигурност “, тая контрареволюция, както бих я нарекъл дори, малко по-художествено, на " Държавна сигурност “ посредством децата и внуците им, ГЕРБ би получил много сериозна поддръжка ", добави Борислав Цеков.

Той уточни, че на терена към този момент има поръчки на фигури със сериозен престиж – в твърдата десница, в анти комунистическата десница, като проф. Вили Лилков. Но той е просто една кандидатура и към момента не е получил поддръжка.

" Сигурно може да има и други, тъй че всичко зависи от кандидатурата на ГЕРБ. Тогава, в случай че тя е в действителност контрастна на тази на Терзиев от становище на демократичните полезности и дружно с това е на човек със солидно наличие, то мисля, че огромна част от гласоподавателите на ПП-ДБ, тези, които са пристрастни в идеологическо отношение, в най-хубавия смисъл на думата към демокрацията, към анти комунистическите нагласи, ще изоставят партийната кандидатура на Терзиев и ще се ориентират към тази, която дава отговор на техните хрумвания, полезности и най-много която е знак за почитание към паметта на техните родители и предци ", сподели още Цеков. 

Според него, 30 години след 10 ноември умерено можем да погледнем процесите по какъв начин са се развили. Вижда се по какъв начин мрежите на " Държавна сигурност “, която институционално беше разградена, само че те се трансформираха значително в икономическо въздействие, запазиха своето въздействие измежду политически дейните хора, партии, посредством мрежите от свои хора, само че бяха се потопили в политическо отношение, кадруваха посредством други хора и трупаха икономическа мощност. Сега към този момент се оказва, че те натрупаха икономическа мощност, изучиха си внуците по чужбина с тези пари и в този момент ги връщат тук и се пробват да ги конфигурират във властта, т.е. да се върнат във властта посредством тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР