Важно е да сме заедно, да се координираме. Мечтата ми

...
Важно е да сме заедно, да се координираме. Мечтата ми
Коментари Харесай

Кирил Петков: Мечтата ми е да имаме координирани Балкани на всички теми

Важно е да сме дружно, да се координираме. Мечтата ми е да имаме координирани Балкани на всички тематики. Това сподели след среща на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа, в която вземат участие министър-председателите на България, Румъния, Република Северна Македония и Черна гора – Кирил Петков, Николае Чука, Димитър Ковачевски и Здравко Кривокапич, министър председателят Кирил Петков.

„ Когато трансграничното съдействие е координирано, когато имаме обща тактика, когато икономическото съпоставяне се сплоти, може да се превърнем в най-бързо развиващия се район и да споделяме сигурност. Обсъдихме по какъв начин може да обърнем някои от съществуващите тръбопроводи, да стартират да работят в друга посока, да вземем полутечен газ от Турция и Гърция”, добави още Петков.

Обсъден е бил и кулоар номер 8.

„ Но освен съществуващия кулоар номер 8, а да стартира от Подгорица, Дурас, Скопие, София, Димитровград, Бургас, Варна. Всички страните в НАТО приказват за самолети и вложения в съоръжение, само че това съоръжение работи с логистична тактика и би трябвало да има взаимни дейности, с цел да има задоволително мощна тактика, посочи Петков. „ Обсъдихме, че вместо да приказваме за скъпи военни системи, по добре да се координираме на локално ниво”, сподели Кирил Петков.

" Местната корупция в доста случаи е инструмент, който се употребява от Руската федерация за въздействие в района. Корумпираните хора доста постоянно са представители на непознат интерес. Това не са единствено тематики за полемика, а задания, по които да продължим да работим. Балканите би трябвало да се трансфорат в знак за съгласуван район, където се случват нещата “, уточни Кирил Петков.

" Съвместните дейности са основни за решението на спора, по тази причина с нашите сътрудници взехме решение да бъдем твърди в стратегическата си ориентировка към НАТО. Обсъдихме способи да помогнем за укрепването на източния фланг. Нашите страни към този момент имат опит в районното съдействие в региона на защитата и това може да е потребно. Няма никакво подозрение, че Русия е най-голямата опасност за района. Трябва ни по-сериозна отбрана, с цел да предотвратим бъдещите й дейности “, сподели Николае Чука, министър-председател на Румъния.

" Това е едно ново начало за нас, което ще ни даде опция да стартираме действителна работа по това, което е в действителност значимо - да приказваме по-малко и да работим повече - да работим дружно, взаимно. Трябва да дадем опция на всички бежанци да имат достъп до всичко, което имат и жителите на България и Румъния. Виждам, че вършиме това и изричам своето удивление към вас. Смятам, че ние от Западните Балкани сме доста мъдри и умни, а сякаш това не е било отчитано. Сега пристигна времето да действаме дружно и да осигурим по-добро качество на живот на всички жители ", сподели министър председателят на Черна гора Здравко Кривокапич.

" Днес, като съдружници в НАТО, изпратихме още едно мощно обръщение за взаимност към Украйна, също и за бъдещата съгласуваност и увеличената връзка сред четирите страни в района. Срещата способства за съдействието във връзка с отбрана на евентуалните закани и поддръжка за справяне с филантропичната рецесия в Украйна. Тази война сътвори нова действителност в нашия живот, във всички аспекти. Най-вече да се координират напъните в производството на храни, доставки, произвеждане и доставки на сила, а също и в защитата. Още един път осъдихме военната експанзия Русия и поддържаме териториалната целокупност на Украйна ", сподели министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1652931501714393
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР