Важно е да се види какъв ще е петият пакет

...
Важно е да се види какъв ще е петият пакет
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Ако се спрат доставките на газ, ударът върху икономиката ще бъде силен

Важно е да се види какъв ще е петият пакет ограничения против Русия. Ако се спрат доставките на газ, ударът върху стопанската система ще бъде мощен. Липсата на крайни ограничения и облагата на Русия от енергоизточници не престават да хранят войната в Украйна. Това са 1 милиарда дневно. Това сподели за предаването " Твоят ден " на Нова телевизия дипломатът Милен Керемедчиев.

„ Ако военните дейности приключат скоро може и да няма още по-сериозна рецесия. Не считам, че ще достигнем до сериозна рецесия на доставките на храни. Магазините няма да се изпразнят, само че ще бъдат на цени, които не всички могат да си разрешат “, добави Керемедчиев.

Икономистът Кузман Илиев счита, че инфлацията е в упованията на хората, тези пари са впръскани в стопанската система и се вижда в цените.

" Европа вкарва 1/2 от природния газ и 1/3 от нефта от Русия. Петролопроводите вървят от изток на запад. Ще изисква време доставките на нефт да се разпределят из цяла Европа. Ще се върнем в икономическия палеолит ", сподели Илиев.

" Вдигането на лихвите е съветска рулетка и ще докара до суматоха. Много хора задлъжняха. Руските банкери желаят да вдигнат лихвите, с цел да овладеят инфлацията, само че по този начин ще рухне кулата от дълг, невъзможна алтернатива ", съобщи Илиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР