Важно е да се разкрият поръчителите и извършителите на взрива

...
Важно е да се разкрият поръчителите и извършителите на взрива
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Това, което може би не беше предвидено, е, че главният прокурор ще излезе от сценария

Важно е да се разкрият поръчителите и причинителите на гърмежа против основния прокурор Иван Гешев. Това съобщи пред Българска национална телевизия през днешния ден конституционният арбитър Янаки Стоилов.

По думите му, флaшките и записите, които станаха известни през последните дни, също накърняват престижа на правосъдната власт.

Клуб Z напомня, че като министър на правораздаването Стоилов инициира първата по рода си процедура за предварително освобождение на основния прокурор. Тогава тя претърпя крушение на два пъти във Висш съдебен съвет, защото монолитното болшинство я " опраска ".

Днес Стоилов разяснява:

" Правилно се приказва за политическо въздействие върху правосъдната власт, а то става нормално през най-високите етажи, въпреки че освен - има и хоризонтални такива контакти в доста случаи.

Въпросът е, обаче, че пък политиците, които съумяват да моделират правосъдната власт, се употребяват от нейните услуги. Така че тук има съвместен интерес. И това, което в случая може би не беше планувано, е, че основният прокурор ще излезе от сюжета, който може би някои смятаха, че ще бъде сбъднат и ще се облекчи постигането на моментните политически задания ", съобщи Янаки Стоилов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР