„Важно е да се разбере истината, за да се предотвратят

...
„Важно е да се разбере истината, за да се предотвратят
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Доста притеснително е в болница да има взрив

„ Важно е да се разбере истината, с цел да се предотвратят и други такива случаи. В болница да има гърмеж, това е много притеснително. Контролът в лечебните заведения е всевъзможен и на всякакво равнище, само че никой не е застрахован от произшествия “, сподели пред БНР доктор Стефан Константинов, някогашен министър на опазването на здравето.

В предаването „ Нещо повече “ той акцентира, че в опазването на здравето на страната ни е почнала една посока на тотална дезинтеграция и тотално тъждество на лечебните заведения:

„ С годините „ Пирогов “ резервира своето място на народен незабавен център, само че в нашето законодателство такива статути на лечебни заведения няма. Добре е да помислим дали не е време да оценим всичко, което е било хубаво преди и е било неверно като деяние. Моделът „ Пирогов “ е значимо да го има, да има държавна болница, която да подсигурява такава помощ на популацията... Но е значимо да има няколко национални незабавни центъра “.

Според доктор Константинов човешкият фактор е най-важният и ще става все по-голям:

„ Особено в условия, в които в този момент берем плодовете на едно доста приключване на лечебни заведения и намиране на задоволително стимулирана и класифицирана работна ръка. Хората могат да трансформират и системата, и финансовите резултати “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР