Важно е да се разбере има ли злоупотреби, свързани с

...
Важно е да се разбере има ли злоупотреби, свързани с
Коментари Харесай

Захариева: Скандалът около НДК е работа само на компетентните органи

Важно е да се разбере има ли злоупотреби, свързани с НДК, кой ги е направил, с което тематиката ще бъде затворена и ще престанем да се отклоняваме от задачите, които имаме за времето на европредседателството ни. Това съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи БГНЕС. Тя разгласи, че е съжалявала, че публичното внимание у нас е било съсредоточено върху това какъв брой пари ще ни коства председателството на Европейски Съюз, а не какви са задачите, които ще се стремим да реализираме през този интервал още преди в публичното пространство да се развихри абсурда с Мирослав Боршош и Лиляна Павлова и обвиняванията за злоупотреби със средства за ремонта на НДК. Захариева прикани аферата да бъде оставена в ръцете на способените органи. И добави, че в Брюксел никой не я е питал за протичащото се към Националния замък на културата.

"Важно е да установим има ли злоупотреби, кой ги е направил или не и това ще затвори тематиката ", сподели Захариева. Мнението й е, че е значимо да се откри истината за абсурда и имало ли е такива неща.

Що се отнася до програмата за времето, през което България ще бъде ръководител на Съвета на Европейски Съюз, тя ще бъде конкретизирана в края на годината не заради закъснение, а защото би трябвало да се изчака какво ще е осъществяването от страна на настоящия европредседател - Естония, с цел да забележим кои досиета ще останат за времето, когато ние ще поемем позицията.

Захариева сподели, че по време на българското председателство евентуално ще бъде дебатът за бъдещето на Европейски Съюз, за бежанската вълна. Това какви са вероятностите за България в Европейски Съюз съгласно Захариева зависи от самите нас – дали ще сме в ядрото или в периферията на Съюза.

"Готови сме да подпишем контракта, новото държавно управление в Македония също подава такива сигнали ", сподели Захариева по отношение на огласеното да се случи на 2 август сключване на Договора за добросъсдествно сред България и Македония. И добави, че за нас е значимо да имаме постоянен и проспериращ комшия. Що се отнася до слуховете за несъгласия в Скопие във връзка с контракта съгласно министър Захариева "всичко е в техните ръце, в случай че те не са подготвени – да се сърдят на себе си ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР