Важно е да се научим да чуваме премълчаното….Комуникацията по принцип

...
Важно е да се научим да чуваме премълчаното….Комуникацията по принцип
Коментари Харесай

Ние носим отговорност за думите си….!

Важно е да се научим да чуваме премълчаното….

Комуникацията по принцип не е обикновено нещо. Това, което казвате, от време на време може да бъде криворазбрано и постоянно това се случва, тъй като индивидът, с който поддържате връзка, има собствен метод на пояснение на нещата.

Той по-скоро не ви слуша, а приготвя отговор. Предразсъдъците са метод за категоризиране на действителността, още преди да вникнем в същността й. Освен тях е налице и наклонността да приказваме без да мислим. Това са двете съществени неточности на актуалния човек, когато поддържа връзка.

Именно заради това, макар неведнъж да сте опитвали да изясните част от думите си на индивида, с който разговаряте, резултатът е жалък. Вместо да хабите силите си, доста по-продуктивно е да спрете да го вършиме.

Това, което казвате, което предавате като обръщение и което другите схващат

Първото условие за реализирането на действителна връзка е почитание. Понякога обаче то не е налице.

Някои хора може да предпочетат да изкажат своето мнение, смятайки, че това ги прави по-добре разбрани. Други са неспособни да поддържат образен контакт или да съчувстват. Трети обаче може да са способни да останат равнодушни, без значение какво им казвате.

Какво би означавало всичко това в случай че го разгледаме в детайли?

Стилът на връзка, който сте построили

Начинът на другарство, на който сте станали очевидец през своето детство и ранна младежка възраст, може да се отрази върху метода, по който споделяме като възрастни хора.

  • По-авторитарният жанр на другарство да вземем за пример предизвика вид разговор, който се характеризира с едностранна връзка, в сравнение с разбиране на това, което споделя отсрещната страна  или пък схващане на потребностите на другия. Този метод на говорене нормално се упражнява от хората, които имат власт над другите.

Един човек, който упражнява властнически жанр на връзка, не се вслушва интензивно в думите на другия. Той не демонстрира емпатия. Всъщност той е стеснен от способността си да дава заповеди. Всичко това може да накара едно дете да счита, че това, в което има вяра и което усеща, не е значимо.

  • Без подозрение противоположният жанр на връзка е либерален и сполучлив. При него се реализират взаимност, почитание, вслушване и съответно схващане.

Човекът, който се научава да поддържа връзка по този метод, от ранна възраст схваща по какъв начин да отговори на потребностите на другите като деликатно преценя всяка своя дума, развива своята самокритика и се радва на чувство за сигурност.

Важно е да обръщате внимание на „ това, което се премълчава “

Когато споделяме, че би трябвало да се научите да чувате „ това, което се премълчава “, ние имаме поради да развиете емпатията си – нещо, което не всеки употребява в своя всекидневен живот.

  • Понякога едно изречение е доста повече от свързани думи с несъмнено значение. Изразителността на говорещия, неговите звук и жестове, дефинират избран вид невербална връзка, която може от време на време да съобщи повече информация, в сравнение с се съдържа в изречените думи.
  • Когато приказваме, имаме навика последователно да заобикаляме образния контакт. Понякога тази форма на невербална връзка е заместена от „ емотикони “, защото огромна част от посланията ни са предадени посредством електронни известия.
  • Важно е да култивираме връзки, които се базират на връзка лице в лице. Тогава има образен контакт. Можете да „ слушате “ другия със своята вътрешен глас и житейски опит. Това е най-важният дирек на връзката, тъй като тя е „ сътворена “ на първо място, с цел да предава страсти.

Спрете да се обяснявате на хора, които чуват единствено това, което желаят

Понякога има борби, които не могат да бъдат извоювани. Важно е да ги приемете и да разберете, че има хора, които въпреки да ви обичат, не могат да ви схванат.

  • Има моменти, в които разговорът отива оттатък страстите. Тогава приказваме за полезности.
  • Помислете за случай със семейство или двама родители, които не схващат за какво детето им би избрало един от тях пред другия.

Може да приказваме за обич, обвързаност и така нататък – само че тези стълбове в връзките може да не значат нищо за хора, които ги считат за маловажни на фона на проблеми като „ какво ще си помислят хората “ или „ да ни оставиш е изменничество “.

Категорично са налице многочислени образци като този. Понякога това, което споделяме, и това, което поддържаме, наподобява неефикасно за хората, които не ни слушат. В такива моменти, макар напъните да изградим мостове, нищо не се получава.

Преди да продължите да се биете в тази авансово изгубена борба, нямате други избор, с изключение на да приемете, че другите хора имат своя позиция и те може да не могат да схванат вашата, без значение какъв брой старания полагате да им я разясните.

В края на краищата би трябвало да запомните, че все пак, е целесъобразно да се отнасяте към другите хора с почитание.

източник: http://zdraveikrasota.bg/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР