Важно е да се каже отново, че няма Европа на

...
Важно е да се каже отново, че няма Европа на
Коментари Харесай

Мелони: Няма Европа на две скорости

" Важно е да се каже още веднъж, че няма Европа на две скорости “, сподели министър-председателят на Италия при идването си в Молдова за срещата на върха на Европейската политическа общественост (ЕПО), съобщи италианската новинарска организация АНСА. 

" Провеждаме тази среща в миг, когато актуалните рецесии разкриват недостатъци, включително и европейски ", добави тя.

Втората среща на върха на ЕПО събра водачите на 47 страни, в това число представители на 27-те страни членки на Европейския съюз плюс Украйна, Швейцария, Сърбия и Обединеното кралство и други.

На въпрос за предлагането Украйна да се причисли към НАТО, Мелони акцентира, че Италия е на предната линия в поддръжката за Киев, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Както сподели и папа Йоан Павел Втори, Европа има потребност да диша с двата си бели дроба - източният и западния ", сподели италианският министър-председател.

" Тези думи получават изключително значение във време, когато президентът Зеленски и Украйна пазят свободата ", означи тя.

" Провеждаме срещата в Молдова, която също е застрашена страна, и към този момент щеше да е въвлечена във войната, в случай че украинският народ не се отбраняваше по този начин, както се отбранява в този момент ", посочи още Мелони.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР